Fornetti mai sănătoase
Cum spuneam, îmi plac produsele de patiserie, foietajele și cândva adoram Fornetti. Mi-am schimbat radical stilul de viață, dar nu am renunțat la plăcerea gustului așa că am reinventat foarte multe rețete într-un stil mai sănătos.
Astăzi vă prezint o delicioasă rețetă de Fornetti cu brânză, mult mai sănătoase decât varianta cumpărată, făcute în casă.
Ingrediente:
- 1 ou
- 1 linguriță ulei de măsline
- 1 vârf de linguriță sare
- 300g făină de ovăz
- 100g brânză degresată(am folosit Andechser)
Mod de preparare:
- Într-un pahar de 250-300 ml se bate oul și se adaugă uleiul de măsline.
- Turnați peste acestea apă călduță până se umple paharul.
- Turnați compoziția din pahar într-un bol și amestecați bine, apoi adăugați făina de ovăz.
- Frământați bine aluatul, apoi adăugați și brânza degresată și omogenizați.
- Lăsați aluatul să se odihnească timp de 10 minute.
- După ce s-a odihnit, întindeți compoziția în funcție de forma și grosimea pe care doriți să o aibă Fornetti.(dacă este prea lipicios, mai adăugați puțină făină de ovăz)
- Tăiați din aluat forme de Fornetti și așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Se lasă la cuptor 30-35 de minute.
Eu am mai ras deasupra și puțină brânză slabă :D
Sunt absolut delicioase, au exact gustul rețetei originale de Fornetti însă sunt mult mai sănătoase, pentru că nu conțin multe ouă, nici unt, lapte praf sau făină albă.
Poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu