sâmbătă, 19 aprilie 2014

Health: Toxinele ce ne înconjoară și detoxifierea prin creșterea aportului de fibre

Toxinele ce ne înconjoară


Zilnic, suntem atacați de patru tipuri de toxine:
1. Toxinele cu origine fizică(radiații, câmpuri electromagnetice)
2. Toxinele cu origine chimică(medicamente, cosmetice)
3. Toxinele cu origine biologică(alimentele nesănătoase)
4. Toxinele cu origine psihologică(stresul)

Este imposibil să evităm toate aceste toxine, nici dacă ne-am închide într-un balon de plastic nu am scăpa complet de ele, deoarece organismul produce chiar el unele toxine, "deșeuri" celulare. Ele acționează ca o otravă asupra organelor și nu mai pot fi eliminate, provenind din degradarea alimentelor de către corp.
Folosim cosmetice pline de pesticide, detergenți plini de substanțe toxice, respirăm gaze ce conțin mercur, gătim în vase de aluminiu, fructele și legumele pe care le consumam sunt stropite cu pesticide și chiar și apa pe care o consumăm conține nitriți și nitrați, clor, pesticide și alte chimicale.
Deci, organismul nostru este asaltat continuu de toate aceste toxine și ne mai întrebăm de ce nu ne simțit bine. Trebuie să încercăm să evităm cât mai multe dintre acestea.
Ceea ce putem controla în totalitate este alimentația. Depozitele de grăsime ale organismului stochează toxine. Printr-o alimentație sănătoasă putem elimina grăsimile, deci oprim stocarea toxinelor.

Detoxifierea organismului cu ajutorul fibrelor


Este cea mai bună metodă de detoxifiere deoarece fibrele stimulează tranzitul intestinal, iar deșeurile se elimină eficient. 
Alimentele bogate în fibre - Fibre alimentare/100g

  • Cereale integrale pentru micul dejun - 27,0
  • Nucă de cocos uscată - 23,5
  • Fasole albă uscată - 21,0
  • Cafea măcinată - 20,0
  • Smochine uscate - 18,5
  • Germeni de grâu - 16,8
  • Prune uscate - 16,0
  • Făină de secară - 15,3
  • Migdale dulci - 15,0
  • Linte uscată - 11,7
  • Făină de soia - 11,6
  • Semințe de susan - 11,0
  • Grâu - 9,6
  • Făină integrală de grâu - 9,0
  • Nuci de Brazilia - 9,0
  • Pâine integrală - 8,5
  • Zmeură, mure - 7,4
  • Musli, fulgi de ovăz - 7,2
  • Stafide - 6,5
  • Mazăre gătită - 6,1
  • Alune de pădure - 6,1
  • Pătrunjel crud - 6,0
  • Pâine de secară - 5,5
  • Nuci - 5,2

Sursă: "Înțelege-ți organismul și ajută-l!" Gheorghe Mencinicopschi 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu