miercuri, 9 aprilie 2014

Rețetă: Cremșnit

Cremșnit


 Desertul meu preferat, însă de care nu mă pot bucura mereu, din cauza dietei. Ador prăjiturile cu cremă, iar aceasta are o aromă deosebită.  


  
 Ingrediente: 
 - 400g foi pentru cremșnit 
 - 6 ouă 
 - 125g făină integrală 
 - 4 linguri îndulcitor/ 100g zahăr 
 - 1l lapte 
 - 400ml smântâna dulce light 
 - esența de vanilie 
  
 Mod de preparare: 
 - Bateți gălbenușurile spumă împreună cu îndulcitorul.  
 - Adăugați 100ml din lapte, apoi făina și mixați bine.  
 - Restul de lapte se pune la fiert pentru câteva minute, apoi se toarnă peste compoziția cu gălbenușuri și se amestecă până se îngroașă, aceasta este cremă. 
 - Mixați albușurile foarte bine, apoi adăugați esența de vanilie.  
 - Mixați până obținem o bezea lucioasă.  
 - Adăugați bezeaua peste crema fierbinte și amestecați bine, până se omogenizează.  
 -Puneți crema rezultată din nou pe foc mic pentru încă 3-4 minute și amestecați încontinuu.  
 - După ce se mai răcește puțin, întindeți cremă peste foaia de cremșnit.  
 - Puneți cremsnitul în frigider și între timp, mixați frișcă(smântâna cu îndulcitor).  
 - Când crema s-a răcit complet, întindeți peste ea frișcă.  
 - Așezați a doua foaie de cremșnit peste frișcă.  
 Deliciosul desert este gata, îl puteți pudra cu zahăr pudră, apoi pune la frigider pentru 2 ore. 


 Poftă bună! 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu