Cremșnit
Desertul meu preferat, însă de care nu mă pot bucura mereu, din cauza dietei. Ador prăjiturile cu cremă, iar aceasta are o aromă deosebită.
Ingrediente:
- 400g foi pentru cremșnit
- 6 ouă
- 125g făină integrală
- 4 linguri îndulcitor/ 100g zahăr
- 1l lapte
- 400ml smântâna dulce light
- esența de vanilie
Mod de preparare:
- Bateți gălbenușurile spumă împreună cu îndulcitorul.
- Adăugați 100ml din lapte, apoi făina și mixați bine.
- Restul de lapte se pune la fiert pentru câteva minute, apoi se toarnă peste compoziția cu gălbenușuri și se amestecă până se îngroașă, aceasta este cremă.
- Mixați albușurile foarte bine, apoi adăugați esența de vanilie.
- Mixați până obținem o bezea lucioasă.
- Adăugați bezeaua peste crema fierbinte și amestecați bine, până se omogenizează.
-Puneți crema rezultată din nou pe foc mic pentru încă 3-4 minute și amestecați încontinuu.
- După ce se mai răcește puțin, întindeți cremă peste foaia de cremșnit.
- Puneți cremsnitul în frigider și între timp, mixați frișcă(smântâna cu îndulcitor).
- Când crema s-a răcit complet, întindeți peste ea frișcă.
- Așezați a doua foaie de cremșnit peste frișcă.
Deliciosul desert este gata, îl puteți pudra cu zahăr pudră, apoi pune la frigider pentru 2 ore.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu