Prăjitură dietetică cu bezea
Încă o rețetă simplă, rapidă, dietetică și foarte gustoasă.
Ingrediente blat:
- 3 gălbenușuri
- 6 linguri tărâțe de ovăz
- 4 linguri tărâțe de grâu
- 150g iaurt grecesc degresat
- 1 linguriță praf de copt
- 3-4 linguri îndulcitor
Ingrediente bezea:
- 3 albușuri
- 2 linguri îndulcitor
- esență de vanilie
Mod de preparare:
Gălbenușurile se amestecă cu iaurtul, tărâțele, îndulcitorul și praful de copt. Se toarnă compoziția într-o formă fie de silicon, fie tapetată cu hârtie de copt și se bagă la cuptor pentru cca. 15-20 de minute.
Între timp, vom pregăti bezeaua. Albușurile se bat spumă tare cu îndulcitorul și esența de vanilie.
Când blatul s-a copt îl scoatem din cuptor, turnăm bezeaua, nivelăm și băgam din noi la cuptor pentru 15 minute.
Se consumă rece.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu