luni, 31 martie 2014

Health: Fructele nu se combină cu alte alimente - FALS!

Fructele nu se combină cu alte alimente - DOAR UN MIT! 

  
 Cui nu îi plac fructele proaspete de sezon? Dar parcă nu au același gust minunat dacă nu le mâncăm într-o combinație de lapte proaspăt, cu müsli și alte semințe și frcute oleaginoase. 

 Din păcate, mitul cum că fructele nu ar trebui combinate cu niciun aliment a devenit din ce în ce mai răspândit, iar mulți îl urmează crezând că asta îi va ajută să slăbească. Nu este așa, nu asta va ajută să slăbiți, deci hai să contrazicem acest mit și să ne bucurăm de gustul fructelor în diferite super-combinații. 
 Fructele trebuie mâncate doar pe stomacul gol - FALS! 
 Este chiar necesar să combini fructele cu alte alimente pentru mai buna asimilare a nutrienților. 
 De exemplu, laptele nu are vitamina C și nici fibre, de aceea se recomandă adaosul de cereale, müsli sau fructe în laptele proaspăt. Și brânzeturile se combină perfect cu fructele. Combinația dintre fructe și cereale sau făinoase duce la o absorbție mai lentă a glucidelor din acestea, deci vor îngrășa mai puțin. 
 Citisem mai de mult într-un articol că fructele nu ar trebui combinate nici măcar între ele. Nimic mai greșit. Fructele se combină între ele cu succes, de exemplu, merele și strugurii, combinate, ajută la prevenirea tumorilor, la sănătatea sistemului respirator, ascuțirea memoriei, o bună funcționare a inimii etc. 
 Iaurtul și bananele sunt aliați puternici în lupta împotriva afecțiunilor, prevenind boli grave, spun specialiștii. Iaurtul este plin de bacterii bune pentru organism, care întăresc sistemul imunitar. Aceste bacterii au nevoie de o substanță numită inulină, care le hrănește. Inulinele se găsesc în banane și cresc și capacitatea de absorbție a calciului din iaurt. 
 Laptele cu cereale și citrice curăță arterele și previn atacurile de panică, stabilizând nivelul de colesterol. 
 Un desert perfect la dietă recomandat de nutriționiști: înghețată de iaurt cu fructe de pădure. 
  
 În concluzie, nu vă lăsați păcăliți de acest mit, în speranța că vă va ajuta să slăbiți!  
 Eu mi-am început ziua cu un bol de iaurt grecesc cu müsli și fructe de pădure, tu cum ți-o începi? 

2 comentarii:

Unknown spunea...

Foarte interesant articolul și parcă acum mi-e poftă de o farfurie mare cu lapte, cereale și căpșuni proaspete!

Didi spunea...

Mulțumesc mult. Consumă cu încredere această combinație, pe lângă faptul că este super-gustoasă e și foarte sănătoasă! P.S. Bună alegere! Combinația de lapte, cereale și căpșuni proaspete este preferata mea. Poftă bună! Pupici!

Trimiteți un comentariu