marți, 1 aprilie 2014

Rețetă: Mic dejun sănătos - Budincă de banane cu căpșuni și alune

 Mic dejun sănătos și gustos - Budincă de banane cu căpșuni și alune 

Bună dimineața! 
 După cum știți deja, îmi place să încerc lucruri noi. Astăzi am schimbat puțin banalul lapte sau iaurt de la micul dejun cu o delicioasă budincă de banană, cu căpșuni și alune. 
 Se prepară foarte ușor și rapid.

 Ingrediente: 
 - 1/2 banană mare sau 1 banană mică 
 - lapte degresat(puteți pune în funcție de cantitatea pe care o doriți) 
 - 1 lingură târâte de ovăz 
 - 1/2 linguriță miere 
 - 3 căpșuni 
 - câteva alune 
  
 Banana se pisează bine cu o lingură până se face ca o cremă, apoi se adaugă tărâțele de ovăz și se amestecă. Se pune la foc mic și se adaugă laptele treptat, amestecând, apoi mierea, și se lasă pe foc până se îngroașă. Va rezulta o gustoasă budincă cu gust de banane. Se ia budinca de pe foc, se toarnă în recipientul în care urmează a fi servită și se adaugă căpșunile tăiate bucăți și alunele. 
 E imposibil să nu ai o zi bună cu un astfel de mic dejun! :D 
 Enjoy it! 

2 comentarii:

Magda Vacariu spunea...

Cum lactatele si fructele nu sunt cea mai buna idee, mai ales pentru persoanele sensibile, se poate folosi si lapte de migdale.

Didi spunea...

Consider ca lactatele si fructele sunt ideale pentru un mic dejun echilibrat si gustos, am scris intr-un articol precedent si de ce: http://deedee-barbie-healthandbeautyblog.blogspot.ro/2014/03/health-fructele-nu-se-combina-cu-alte.html
Nu este doar parerea mea, nu cred ca sunt in masura sa afirm asa ceva, insa specialistii spun ca este corect sa combinam aceste doua grupe de alimente pentru a ne asigura toti nutrientii necesari.
Bineinteles, exista si persoane mai sensibile ce ar trebui sa combine alimentele pentru micul dejun in asa fel incat sa nu le faca rau, laptele de migale fiind o alternativa foarte buna.

Trimiteți un comentariu