marți, 1 aprilie 2014

Health: Monoglutamatul de sodiu - Drogul din alimente

Monoglutamatul de sodiu(MSG/E621) - Drogul din alimente 

  
 De ce devenim dependenți de anumite alimente nesănătoase? De ce ni se pare imposibil să renunțăm la ele? Este în realitate gustul lor atât de bun pe cât îl percepem noi? Am să încerc să va răspund la aceste întrebări.

 Glutamatul se găsește în mod natural în aproape toate alimentele. Monoglutamatul de sodiu se folosește că și potentiator de aromă în foarte multe produse. MSG este o substanță ce transmite creierului nostru că alimentele pe care tocmai le-am consumat au un gust foarte bun, deci ne păcălește papilele gustative și greierul prin intensificarea gustului. Acest potentiator de aromă triplează insulina produsă de pancreas, fiind o principală cauză a obezității. 
 Scopul pentru care monoglutamatul de sodiu e adăugat în alimente este acela de a-i face pe oameni să se păcălească cu gustul produsului și să mănânce cât mai mult din el, producătorilor crescandu-le semnificativ profitul. 
 Și ne mai întrebăm de ce există excese de greutate? MSG-ul ne face să mâncăm cât mai mult din produsele care îl conțin, mult mai mult decât am fi mâncat în mod obișnuit, în lipsa acestuia. Suntem captivați de diferite produse încărcate cu MSG, ne place atât de mult încât plătim din ce în ce mai mult din acele produse. 
 ATENȚIE, potentiatorul de aromă se găsește în mare parte a produselor, în special în produsele de tip Fast Food, produsele din cofetarii, patiserii, mezeluri, preparate din carne și din pește, semipreparate, sucuri, sosuri, alimente congelate, preparate din lapte etc. De câte ori nu vi s-a întâmplat să vă cumpărați ceva de la McDonald's și să vă placă inexplicabil de mult, poate chiar să mai poftiți la o porție? Și vă mai întrebați de ce?  
 S-a dovedit științific, MSG este o substanță ce provoacă dependentă. Drogul din mâncare! Acest "drog" duce la probleme cardiace, gastrointestinale, musculare, respiratorii, uro-genitale, neurologice, vizuale, afecțiuni ale pielii, etc. Nu cred că vă doriți astfel de probleme pe viitor. 
 Alegeți produse cât mai naturale! Desigur, nu putem evita complet produsele din comerț, însă alegeți pe cât posibil alternativele sănătoase, organice, ecologice ce dețin o certificare care confirmă faptul că produsul nu conține acest potentiator de aromă și nici alte substanțe dăunătoare organismului. 

 Tu cât de mult te-ai "drogat" cu monoglutamat de sodiu din alimente astăzi? Oprește-te dacă sănătatea contează măcar puțin pentru tine. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu