sâmbătă, 3 mai 2014

Rețetă: Tort dietetic de ciocolată cu mousse de căpșuni

Tort dietetic de ciocolată cu mousse de căpșuni 


 Pentru că astăzi am strâns 5000 de vizualizări ale blogului, m-am hotărât să sărbătoresc cu un tort special, deosebit de gustos, sănătos și bineînțeles, care ne ajută să ne menținem silueta bucurându-ne de un gust divin. Este destul de simplu de făcut iar rezultatul cu siguranță vă va impresiona!



  
 Ingrediente blat

  •  2 ouă întregi 
  •  2 albușuri 
  •  4 linguri tărâțe de ovăz 
  •  6 linguri tărâțe de grâu 
  •  200g iaurt grecesc degresat 
  •  1 lingură cacao degrasata 
  •  1 linguriță praf de copt 
  •  1/4 linguriță bicarbonat alimentar 
  •  4 linguri îndulcitor 
  •  esență de vanilie 

  
 Ingrediente mousse de căpșuni

  •  3 linguri mari cremă de brânză degresată 
  •  îndulcitor după gust 
  •  5 căpșuni făcute piure 
  •  1 albuș 
  •  2 linguri lapte degresat 
  •  esență de căpșuni 

  
 Ingrediente cremă de ciocolată(de deasupra)

  •  3 linguri cremă de brânză degresată 
  •  1 lingură cacao degresată 
  •  îndulcitor după gust 
  •  3 linguri lapte degresat 
  •  esență de rom 

  
 Mod de preparare blat

  •  Albușurile se bat spumă tare împreună cu îndulcitorul și esența de vanilie. 
  •  Cele 2 gălbenușuri se amestecă cu iaurtul, tărâțele, cacao degresată, praful de copt și bicarbonatul. 
  •  Se adaugă treptat compoziția de albușuri peste cea cu gălbenușuri, amestecând bine. 
  •  Se lasă compoziția de o parte cât timp ne ocupăm de mousse-ul de căpșuni. 

  
 Mod de preparare mousse de căpșuni

  •  Se bate albușul bine împreună cu crema de brânză, până se omogenizează. 
  •  Adăugăm laptele degresat, piureul de căpșuni, îndulcitorul și esența, amestecând bine. 

  

  •  Punem într-o formă de silicon rotundă sau într-o tavă pentru torturi tapetată cu hârtie de copt câte un strat din compoziția pentru aluat, apoi câte unul din mousse-ul de căpșuni, până epuizăm compozițiile. 
  •  Se bagă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. 

  
 Între timp, ne vom ocupa de cremă de ciocolată pe care o vom pune deasupra tortului. 

  •  Se amestecă bine toate ingredientele, până se formează o compoziție omogenă. 
  •  Se pune la foc câteva minute pentru a fi călduță. 

  

  •  Când tortul este copt, îl scoatem din cuptor, apoi din tavă(sau formă de silicon) și turnăm deasupra cremă de ciocolată. 
  •  Lăsăm tortul la răcit. 

  
 Este delicios. 

 Poftă bună! 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu