luni, 7 aprilie 2014

Rețetă: Brioșe cu banane

Brioșe cu banane 

  
 Nu pot decât să vă recomand aceste brioșe din toată inima pentru că sunt delicioase. 

  
 Ingrediente pentru 10 brioșe: 
 - 250g făină integrală/ făină de ovăz 
 - 100g zahăr brun/ îndulcitor 
 - 2 ouă 
 - 100 ml lapte degresat 
 - 3 banane făcute piure 
 - 1 linguriță praf de copt 
 - 1/4 linguriță sare 
 - 1/2 linguriță scorțișoară/ vanilie/ cocos 

  
 Mod de preparare: 
 - Amestecați într-un vas făina, zahărul, praful de copt, sarea, scorțișoara(sau ce aroma ați ales) 
 - În alt vas batem bine ouăle și adăugăm laptele și piureul de banane și amestecăm bine 
 - Ingredientele uscate se toarnă treptat peste compoziția cu ouă, lapte și banane, amestecând continuu 
 - Compoziția se ia cu lingură și se pune în forme de silicon pentru brioșe 
 - Introducem la cuptor pentru 20-25 minute 
  
 Poftă bună! 

Rețetă: Fornetti cu brânză mai sănătoase

 Fornetti mai sănătoase 



  
 Cum spuneam, îmi plac produsele de patiserie, foietajele și cândva adoram Fornetti. Mi-am schimbat radical stilul de viață, dar nu am renunțat la plăcerea gustului așa că am reinventat foarte multe rețete într-un stil mai sănătos. 
 Astăzi vă prezint o delicioasă rețetă de Fornetti cu brânză, mult mai sănătoase decât varianta cumpărată, făcute în casă. 
  

 Ingrediente: 
 - 1 ou 
 - 1 linguriță ulei de măsline 
 - 1 vârf de linguriță sare 
 - 300g făină de ovăz 
 - 100g brânză degresată(am folosit Andechser) 
  
 Mod de preparare: 
 - Într-un pahar de 250-300 ml se bate oul și se adaugă uleiul de măsline. 
 - Turnați peste acestea apă călduță până se umple paharul. 
 - Turnați compoziția din pahar într-un bol și amestecați bine, apoi adăugați făina de ovăz. 
 - Frământați bine aluatul, apoi adăugați și brânza degresată și omogenizați. 
 - Lăsați aluatul să se odihnească timp de 10 minute. 
 - După ce s-a odihnit, întindeți compoziția în funcție de forma și grosimea pe care doriți să o aibă Fornetti.(dacă este prea lipicios, mai adăugați puțină făină de ovăz) 
 - Tăiați din aluat forme de Fornetti și așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. 
 - Se lasă la cuptor 30-35 de minute. 
 Eu am mai ras deasupra și puțină brânză slabă :D 
  
 Sunt absolut delicioase, au exact gustul rețetei originale de Fornetti însă sunt mult mai sănătoase, pentru că nu conțin multe ouă, nici unt, lapte praf sau făină albă. 
 Poftă bună! 

Health: Cele mai periculoase alimente

 Cele mai periculoase alimente 


 Deși mulți știu că nu este deloc sanatos, la fel de mulți preferă totuși să consume alimente extrem de procesate deoarece li se pare mai comod, mai ieftin și chiar mai gustos, datorită monoglutamatului de sodiu, bineînțeles, despre care am vorbit aici. 
 A mânca sănătos, adică produse cât mai naturale, BIO, integrale și neprocesate nu este un moft. Trebuie să fii o persoană inteligentă pentru a conștientiza că pentru a-ți proteja sănătatea ai nevoie de un stil de viață echilibrat. 
 Consider că nu merită să îți riști sănătatea de dragul gustului bun al mâncării de la Fast Food și din cauza prețului scăzut al produselor de patiserie care se vând la colțul străzii. 
 Toți avem posibilitatea de a alege, așa că haideți să nu ne mai găsim tot felul de scuze și să încercam să trăim cât mai sănătos cu putință. 
 Am întocmit o listă de alimente foarte nesănătoase ce trebuiesc evitate cu desăvârșire. Desigur, sunt mult mai multe, probabil chiar majoritatea alimentelor pe care le consumați, dar, în lista această am pus doar câteva dintre cele mai nocive.

 1. Produsele de tip Fast Food

 Bineînțeles că nu aveau cum să lipsească din această listă neagră. Le-am pus chiar primele, pentru a vă da seamă ce greșeală faceți atunci când consumați așa ceva. 
 Hamburgerii conțin carne de proveniența dubioasă și foarte grasă în același timp. Sunt bogați în proteine, grăsimi saturate și colesterol. Pe lângă toate acestea, știm cu toții că sunt adăugate și felii de brânză topită, cel mai inferior și nesănătos sortiment de brânzeturi și sosuri foarte nesănătoase, ce conțin o cantitate mare de grăsimi toxice și conservanți. 
 Hot-Dog-ul este un cârnat nesănătos cu un conținut mare de grăsime și carne tocată între două felii de pâine cu adaos de sosuri, la fel de nesănătoase. 
 Nuggets de pui. Sunt atât de industrializați și procesați că nici nu mai pot fi numiți "de pui". Conțin mai multă grăsime decât carne și da, mai sunt și prăjiți într-o baie de ulei ce îi "ajută" să scape de orice substanță nutritivă. 
 Mai nou am văzut la fast food Nachos, un fel de tortilla-chipsuri, inundate în brânză Nachos, carne de vită, fasole și alte sosuri. Un astfel de preparat are doar aproape 1.000 de calorii...să nu mai zic de cât de sănătos este.. 
 Celebrele Fast Food-uri ne oferă și variante pentru micul dejun, ca de exemplu Pancakes. Pe lângă faptul că porția este multa mai mare decât o porție recomandată, un meniu pentru micul dejun mai conține și ouă, cârnați și biscuiți, toate foarte bogate în grăsimi și sodiu, depășind 1.000 de calorii. 
 Cartofii prăjiți sunt îmbibați în ulei și conservanți, probabil ați văzut reportajul în care niște cartofi de la Fast Food vechi de câțiva ani încă arătau foarte bine, deci imaginați-vă ce conțin.. 
 Salatele de la Fast-Food - mulți cred că sunt o opțiune mai sănătoasă, însă sunt îmbibate cu sosuri ce conțin mai mulți conservanți și calorii decât vă imaginați. 
 Încă mai vreți să mai mâncați de la Fast Food? Merită corpul vostru astfel de alimente? Acestea nu aduc absolut nimic bun organismului și trebuie să le evităm cu desăvârșire deoarece nu ne oferă decât o cantitate mare de grăsime dintr-o porție cu mult mărită față de cea normală, E-uri, aditivi și alte substanțe toxice dăunătoare. 
  
 2. Sucurile acidulate 

 Sunt niște băuturi cu o mare influență negativă asupra sănătății noastre. Sunt preparate din apa, cafeină, mult zahăr sau îndulcitori artificiali și un agent aromatizat. Mai rău, toate aceste sucuri acidulate dau dependență. Acum înțelegeți de ce vă e greu să renunțați la Coca Cola?  
 Sucurile acidulate cresc presiunea sanguină, îți distrug dinții, conțin ingrediente toxice extrem de nocive, îngrășa(chiar și variantele light), cresc riscul bolilor de inimă, osteoporoză, pietre la rinichi și mai ales, sunt cancerigene. Chiar vă doriți astfel de probleme de sănătate? 
 Am citit recent un articol intitulat "Coca Cola - sucul care ucide" care m-a îngrozit de-a dreptul. Coca Cola este că și un drog, crează dependența și ne afectează treptat starea de sănătate. Conține o cantitate exagerată de zahăr și E-uri, deci nu vă recomand să consumați așa ceva. 

 3. Produsele de patiserie 

 Este adevărat, sunt foarte gustoase, au un miros îmbietor și îți este greu să le reziști. Erau slăbiciunea mea pe vremea când mâncăm nesănătos. Sunt și acum, așa că mi le prepar singură din ouă ecologice, făină integrală, tărâțe de ovăz, lapte și iaurt degresat și alte alternative sănătoase ale produselor din comerț. 
 De ce nu sunt recomandate? 
 Sunt pline de grăsimi și glucide și sunt făcute din ingrediente de o calitate inferioară. Sunt doar un amestec de făină albă, lapte pudră, margarină, sare, drojdie, aditivi și potentiatori de aromă cât cuprinde și o cantitate considerabilă de ulei. Nu cred că vreți să băgați în corpul vostru această combinație. 
 Alegeți să vă preparați singuri aceste produse din ingrediente cât mai sănătoase, vă asigur că vor avea un gust demențial și vor fi în același timp slab calorice și sănătoase. 

4. Mezelurile 

 Probabil le folosești mereu în senvisuri și preparate, însă știi cu adevărat ce consumi? 
 Mezelurile sunt atât de nesănătoase încât cresc considerabil riscul unor boli ce duc la deces. Acestea nu se pot numi preparate din carne, majoritatea având mai puțin de 40% carne în compoziția lor.  Restul de peste 60% sunt fosfați, nitriți, nitrați, arome sintetice și coloranți, multă sare și numeroși editivi și potentiatori de aromă. 
 De exemplu, medicul nutriționist Gheorghe Mencinicopschi ne avertizează că, crenvustii pe care îi consumăm conțin în mare parte tocătură de oase, tendoane, pielițe și o cantitate mare de grăsime, iar chiar și procentul mic de carne folosit este plin de bacterii. 
 "Salamurile conțin: 60% slănină și șorici, 17% carne de calitate inferioară a€“ adică ceea ce se poate prelucra din picioare, gât - mix de condimente a€“ sare, boia, piper sau extract de condimente a€“ aditivi care imită gusturile condimentelor, făină de soia 20%, antioxidanți, colorant a€“ carmin, glutamat  de sodiu (E 261), nitriți, nitrați, pastă de usturoi, zahăr. Toate acestea se amestecă în malaxoare, apoi se ambalează în membrane artificiale (de plastic), se zvânta și se afumă industrial într-o cameră unde, teoretic, ar trebui să stea cel puțin patru-cinci zile. în alte cazuri, se adaugă agent de afumare. 
 Parizerul de porc conține 80% slănină și șorici de porc, 10% carne de pasăre dezosată mecanic (în care intră oase măcinate), făină de soia, proteină vegetală, amidon, condimente a€“ sare, usturoi, coriandru, boia de ardei, potentiatori de gust, coloranți (carmin). După amestecare, compoziția se fierbe timp de 20 de minute în apă, la 75 de grade C. Din cauza amidonului și a fibrelor din soia, conferă starea de sațietate. În schimb, este greu de digerat. Carnea dezosată mecanic este pastă rezultată din dezosarea carcaselor de pasăre, care este prelucrată cu utilaje. 
 Șuncă țărănească conține: 70% carne procesată mecanic (are în compoziție slănină, urme de oase, șorici) - proteine din soia, toată gamă de antioxidanți, colorant a€“ carmin."(Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi) 
 Așa că, gândiți-va bine înainte să mâncați crenvuști la micul dejun sau să puneți salam în senvis. 

 Desigur, sunt mult mai multe alimente nesănătoase ce trebuie evitate, eu am încercat doar să enumăr câteva dintre cele mai nocive. 
 Aveți grijă de sănătatea voastră, cum spuneam, nu e un moft!