Brioșe dietetice cu cremă de vanilie
Nu știu dacă ați observat, dar eu prefer deserturile cu vanilie, cremă de brânză, de lămâie în locul celor cu ciocolată. Și cum brioșe nu am mai făcut de ceva timp, formele mele de silicon se simțeau abandonate. Așa că, având puțin timp liber m-am gândit să fac niște brioșe, simple, gustoase, sănătoase și dietetice, care să conțină crema mea preferată, cea de vanilie. Au ieșit foarte bune și vă sfătuiesc să le încercați neaapărat! P.s.: aveți grijă, sunt atât de bune că pot creea dependență!:))
Ingrediente brioșe:
- 3 ouă ecologice
- 4 linguri quark/ brânză degresată
- 6 linguri tărâțe de ovăz
- 3 linguri tărâțe de grâu
- 3 linguri îndulcitor natural
- 1 lingură esență de vanilie
Ingrediente cremă de vanilie:
- 250ml lapte degresat
- 2 gălbenușuri
- 2 linguri amidon bio(puteți pune tărâțe de ovăz măcinate fin dacă nu aveți)
- 3 linguri îndulcitor natural
- 3 linguri esență de vanilie
Mod de preparare:
Foarte simplu de preparat, Ingredientele pentru brioșe se amestecă bine, până se omogenizează. Pentru crema de vanilie, vom pune laptele la fiert adăugând gălbenușurile amestecate cu amidonul și îndulcitorul în timp ce amestecăm, cu grijă, pentru a nu se forma cocoloașe. După ce se îngroașă suficient adăugăm esența de vanilie și amestecăm bine. Vom lua formele de brioșe de silicon sau tapetate cu hârtie de copt și vom pune în fiecare câte o lingură din aliatul pentru brioșe, apoi una de cremă de vanilie, iar apoi, din nou o lingură din compoziția pentru brioșe, până epuizăm ambele compoziții. Băgăm brioșele la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.