Duminică - Ziua deserturilor care nu ne afectează silueta
Duminică este ziua mea preferată, ziua în care îmi permit să mănânc mai multe dulciuri și totuși rămân uimită, deoarece nu se schimbă nimic pe cântar.
Am să vă prezint preparatele cu m-am răsfățat astăzi.
1. Budincă de ovăz cu ciocolată, zmeură, banană și nucă
Un adevărat deliciu pentru micul dejun. E imposibil să nu ai o zi bună dacă ți-ai început-o în felul ăsta.
Ingrediente:
- 2 linguri tărâțe de ovăz
- 1 linguriță cacao
- 1 linguriță esență de vanilie
- 5 nuci măcinate
- 120ml lapte degresat(am folosit LaDorna Ecologic cu 0,1% grăsime)
- 3/4 cană de zmeură
- 1/2 banană mare feliată
Budinca se face foarte simplu. Puneți pe foc tărâțele, cacao și nucile măcinate, apoi adăugați treptat laptele și esența de vanilie amestecând. Lăsați să fiarbă amestecul, până se îngroașă. Turnați într-un castron și puneți bucățile de fructe. Este delicios.
2. Brioșe cu mere
Sunt unele dintre cele mai bune brioșe pe care le-am mâncat.
Ingrediente(pentru 5 brioșe):
- 3 linguri tărâțe de ovăz
- 1 linguriță tărâțe de grâu
- 2 linguri fulgi de ovăz
- câteva stafide
- 2 linguri cremă de brânză degresata
- 3 linguri de iaurt degresat(am folosit Andechser Natur 0,1% grăsime deoarece îmi place consistența, e precum a iaurtului grecesc)
- 1 linguriță îndulcitor
- 1 linguriță esență de vanilie
- 1 linguriță praf de copt
- 1 ou
- 1 măr mic
Mod de preparare:
- Oul se bate bine.
- Se adaugă crema de brânză, esența de vanilie și iaurtul.
- Într-un alt bol se amestecă tărâțele, fulgii de ovăz, stafidele, îndulcitorul și praful de copt.
- Ingredientele uscate amestecate se toarnă peste amestecul inițial umed și se amestecă bine, până se omogenizează.
- Mărul se tăie în bucăți mici, apoi bucățile se toarnă în amestec.
- Puneți amestecul în forme de brioșe.
- Lăsați-le la cuptor timp de 20 de minute.
O să vă placă cu siguranță!
3. Măr copt cu sos de iaurt, fulgi de ovăz și stafide.
- Se scoate interiorul mărului(partea cu semințele în special)
- Sosul de iaurt se prepară în modul următor: Se pune pe foc 150g iaurt degresat cu o linguriță de îndulcitor, stafide și esența de vanilie.
- Mărul se umple cu o parte din sosul de iaurt rezultat și se bagă la cuptor pentru 40 de minute.
- După ce mărul este copt, așezați-l pe o farfurie și turnați deasupra sosul de iaurt, fulgi de ovăz și câteva stafide. Desertul este gata, îl puteți savura atât cald cât și rece fără probleme.