miercuri, 9 aprilie 2014

Rețetă: Tartă sănătoasă cu căpșuni

Tartă sănătoasă cu căpșuni 


Nu cred că există un mod mai plăcut de a-ți începe ziua decât cu un desert sănătos și foarte gustos. M-am trezit de dimineață, cu poftă de ceva dulce și mult chef de gătit, așa că am făcut o super tartă cu căpșuni, de-a dreptul delicioasă. 


 Ingrediente pentru blat: 
 - 4 ouă 
 - 4 linguri tărâțe de ovăz 
 - 1 lingură târâte de grâu 
 - 1 lingură quark(am folosit Andechser) 
 - 1/2 plic praf de copt 
 - 3 linguri îndulcitor(folosesc Ștevia) 
 - esența de vanilie 
  
 Ingrediente pentru cremă: 
 - 1 budincă de vanilie(am folosit budincă bio de la Alnatura, cumpărată din DM) 
 - 2 linguri quark(Andechser) 
 - 1 plic gelatină(am folosit Alnatura) 
 - 125ml lapte degresat(am folosit LaDorna Ecologic 0,1% grăsime) 
 - 2 căni cu căpșuni 

  
 Mod de preparare blat: 
  •  Se bat albușurile spumă împreună cu îndulcitorul și esența de vanilie. 
  •  Se adaugă gălbenușurile și brânza quark. 
  •  Amestecând continuu se adaugă tărâțele și praful de copt. 
  •  Se pune în tava de tartă și se bagă la cuptor. 

  
 Mod de preparare cremă: 
  •  Se face budincă conform rețetei de pe plic. 
  •  Când începe să fiarbă se adaugă brânza, gelatina și laptele. 
  •   
  •  Când e gata blatul se lasă 10 minute la răcit și se adaugă un strat de căpșuni tăiate felii, apoi crema și încă un strat de căpșuni. 


 Poftă bună! 

Rețetă: Cremșnit

Cremșnit


 Desertul meu preferat, însă de care nu mă pot bucura mereu, din cauza dietei. Ador prăjiturile cu cremă, iar aceasta are o aromă deosebită.  


  
 Ingrediente: 
 - 400g foi pentru cremșnit 
 - 6 ouă 
 - 125g făină integrală 
 - 4 linguri îndulcitor/ 100g zahăr 
 - 1l lapte 
 - 400ml smântâna dulce light 
 - esența de vanilie 
  
 Mod de preparare: 
 - Bateți gălbenușurile spumă împreună cu îndulcitorul.  
 - Adăugați 100ml din lapte, apoi făina și mixați bine.  
 - Restul de lapte se pune la fiert pentru câteva minute, apoi se toarnă peste compoziția cu gălbenușuri și se amestecă până se îngroașă, aceasta este cremă. 
 - Mixați albușurile foarte bine, apoi adăugați esența de vanilie.  
 - Mixați până obținem o bezea lucioasă.  
 - Adăugați bezeaua peste crema fierbinte și amestecați bine, până se omogenizează.  
 -Puneți crema rezultată din nou pe foc mic pentru încă 3-4 minute și amestecați încontinuu.  
 - După ce se mai răcește puțin, întindeți cremă peste foaia de cremșnit.  
 - Puneți cremsnitul în frigider și între timp, mixați frișcă(smântâna cu îndulcitor).  
 - Când crema s-a răcit complet, întindeți peste ea frișcă.  
 - Așezați a doua foaie de cremșnit peste frișcă.  
 Deliciosul desert este gata, îl puteți pudra cu zahăr pudră, apoi pune la frigider pentru 2 ore. 


 Poftă bună!