Tartă sănătoasă cu căpșuni
Nu cred că există un mod mai plăcut de a-ți începe ziua decât cu un desert sănătos și foarte gustos. M-am trezit de dimineață, cu poftă de ceva dulce și mult chef de gătit, așa că am făcut o super tartă cu căpșuni, de-a dreptul delicioasă.
Ingrediente pentru blat:
- 4 ouă
- 4 linguri tărâțe de ovăz
- 1 lingură târâte de grâu
- 1 lingură quark(am folosit Andechser)
- 1/2 plic praf de copt
- 3 linguri îndulcitor(folosesc Ștevia)
- esența de vanilie
Ingrediente pentru cremă:
- 1 budincă de vanilie(am folosit budincă bio de la Alnatura, cumpărată din DM)
- 2 linguri quark(Andechser)
- 1 plic gelatină(am folosit Alnatura)
- 125ml lapte degresat(am folosit LaDorna Ecologic 0,1% grăsime)
- 2 căni cu căpșuni
Mod de preparare blat:
- Se bat albușurile spumă împreună cu îndulcitorul și esența de vanilie.
- Se adaugă gălbenușurile și brânza quark.
- Amestecând continuu se adaugă tărâțele și praful de copt.
- Se pune în tava de tartă și se bagă la cuptor.
Mod de preparare cremă:
- Se face budincă conform rețetei de pe plic.
- Când începe să fiarbă se adaugă brânza, gelatina și laptele.
- Când e gata blatul se lasă 10 minute la răcit și se adaugă un strat de căpșuni tăiate felii, apoi crema și încă un strat de căpșuni.