Tort dietetic cu mousse de ciocolată
Hei, astăzi revin cu o nouă rețetă delicioasă. Cui nu îi place ciocolata? Mie cu siguranță da, iar ăsta este un desert care mă face să uit că sunt la dietă. Înainte să vă prezint rețeta, aș vrea să lansez o provocare. Pentru a venii mereu cu ceva noi, vreau să îmi propuneți într-un comentariu cât mai multe rețete gustoase și sănătoase pe care să le încerc! Vă pup și aștept cât mai multe propuneri.
Revenind la rețetă, nimic complicat, însă rezultatul este spectaculos.
Ingrediente blat:
- 2 ouă ecologice
- 4 linguri tărâțe de ovăz
- 2 linguri tărâțe de grâu
- 1 păhărel(150g) de iaurt degresat bio
- 1 lingură praf de copt
- 3 linguri îndulcitor praf
- 1 lingură cacao degresată
- 1 fiolă esență de rom
Mod de preparare blat:
Vom separă albușurile de gălbenușuri și le vom bate spumă împreună cu îndulcitorul. Apoi, adăugăm și gălbenușurile și iaurtul treptat, amestecând foarte bine. Turnăm în compoziția rezultată tărâțele, praful de copt, cacao degresată și esența de rom. Compoziția se toană într-o formă de silicon și se introduce în cuptor pentru 30 de minute.
Ingrediente mousse de ciocolată:
- 1 albuș de ou
- 300g quark/ brânză degresată cremoasă
- 2-3 linguri cacao degresată(după gust)
- 3 linguri îndulcitor pudră
Mod de preparare mousse:
Se vor mixa foarte bine toate ingredientele, apoi mousse-ul de ciocolată rezultat se va întinde uniform peste blatul scos din cuptor. Apoi, tortul se va introduse din nou în cuptor pentru 10 minute, suficient timp ca spuma de ciocolată să se întărească puțin și să devnina mai stabilă.
Tortul se va ține în frigider până se răcește complet. Delicios.