vineri, 11 aprilie 2014

Health: Laptele vegetal bio din cereale

Health: Laptele vegetal bio din cereale 

  
 Iubesc laptele proaspăt de vacă, însă de curând i-am descoperit și o alternativă, laptele vegetal bio din cereale. În momentul în care consumăm prea mult un aliment, există riscul să dobândim anumite intoleranțe, în acest caz, dacă consumăm prea mult lapte putem dezvoltă intoleranță la lactoză. Pentru a evita acest lucru, va recomand laptele vegetal din cereale, o alternativă foarte sănătoasă și gustoasă, fără lactoză, gluten, grăsimi sau zahăr. Conține vitamine, minerale și antioxidanți, care vă ajută să vă mențineți sistemul imunitar.


 
 Lapte vegetal bio din ovăz 
 Este un lapte vegetal fără colesterol, care poate fi consumat atât cald cât și rece. Ideal alături de cereale la micul dejun sau adăugat ceaiului și cafelei pentru a le îmbogăți gustul. Laptele vegetal bio din ovăz este excelent pentru a prepară smoothie, deserturi sau feluri de mâncare vegetariene.
 
 Lapte vegetal bio din spelta și calciu 
 Băutură nutritivă și hrănitoare, laptele vegetal bio din spelta și calciu, este făcut din prima cereală folosită de om. Este o alternativă 100% vegetală cu o aromă specifică. Incearc-o la micul dejun rece sau caldă sau folosește-o la prepararea rețetelor organice.
 
 Lapte vegetal bio din mei 
 Laptele vegetal bio din mei Isolă Bio este o alternativă vegetală pentru cei cu intoleranță la gluten care nu doresc să facă nici un compromis în ceea ce privește gustul alimentelor. Cu un gust delicios, este perfect pentru micul dejun sau pentru prepararea rețetelor fără gluten.
 
 Laptele vegetal bio din orz 
 Preparat cu ingrediente simple (apa și orz), laptele vegetal bio din orz va îmbogățește micul dejun cu o cereală care are proprietăți nutritive incontestabile. Conține fibre, minerale (calciu, magneziu, fosfor, seleniu, fier și cupru) și vitamine (B1, B3, carotenoide), antioxidanți și este sărac în grăsimi.
 
 Sursă: biomania.ro 

Rețetă: Cookies cu fulgi de ovăz și lapte vegetal bio din ovăz


Astăzi mi-am petrecut o mare parte din zi prin magazine naturiste, explorând noile produse bio și citind cu interes multe etichete. A devenit o adevărată pasiune pentru mine, să caut produse cât mai naturale, sănătoase și să le încerc. Bineînțeles că nu am stat doar să mă uit, ci am și cumpărat câteva produse ce mi-au stârnit curiozitatea, printre care lapte vegetal bio din ovăz și amarant bio. Cum am ajuns acasă le-am testat într-o rețetă și pot spune că sunt foarte încântată de ele și le recomand cu încredere. Pentru a le simți gustul am încercat o rețetă foarte simplă de biscuiți, perfecți pentru o gustare, care au ieșit foarte buni, să nu mai zic de cât de sănătoși sunt.

Cookies cu fulgi de ovăz și lapte vegetal bio din ovăz  



Timp de preparare - 40 de minute 
 Porții - 2 

 Ingrediente
 -120 grame fulgi bio din ovăz 
 -1 lingură amarant bio 
 -1 linguriță Ulei bio de măsline extravirgin presat la rece 500ml 
 -2 mâini pline de nucă mărunțită 
 -lapte vegetal bio din ovăz


  
 Mod de preparare
 Într-un bol mediu se amestecă fulgii bio de ovăz, nuca și laptele vegetal bio din ovăz, până ce fulgii absorb tot lichidul. Se adaugă amarantul bio, uleiul și se amestecă bine. Se formează cu mâna mici prăjiturele și se coc pe hârtie de copt timp de 12 minute la 200 grade. Se așteaptă să se răcească înainte de servire. 
  

 Poftă bună!