Prăjitură "felie de lapte" dietetică
Îmi cer scuze că nu am mai scris în ultimul timp, dar, din păcate, timpul nu mi-a prea permis. Am făcut destul de multe lucruri în această perioadă și, vă voi povesti într-o postare viitoare noua mea metodă de a-mi păstra silueta și de a îmi tonifia corpul. Până atunci, v-am pregătit o rețetă foaaarte gustoasă, ce vă va duce cu gândul la desertul "felie de lapte" de la Kinder, atât ca și aspect, dar mai ales, ca și gust. Cum v-am obișnuit deja, este un desert ușor, care vă permite să vă bucurați de un gust minunat mâncând ceva dietetic și sănătos.
Ingrediente pentru blat:
- 2 ouă întregi
- 2 gălbenușuri
- 6 linguri tărâțe de ovăz
- 2 linguri amidon bio de porumb(puteți înlocui cu tărâțe de grâu)
- 150g iaurt degresat(am folosit Andechser Natur deoarece este un iaurt bio mult mai cremos decât restul)
- 3 linguri îndulcitor natural
- 1-2 linguri cacao degresată bio(eu am pus 2, pudra de cacao degresată am cumpărat-o din DM)
Ingrediente pentru cremă:
- 2 albușuri
- 250g quark/ cremă de brânză degresată(folosesc Andechser)
- 3 linguri îndulcitor natural
- esență de vanilie
- 4 linguri de lapte degresat(Opțional)
Mod de preparare blat:
Albușurile celor 2 ouă se bat spumă tare împreuna cu îndulcitorul, iar gălbenușurile se amesteca cu tărâțele de ovăz, amidonul(sau tărâțele de grâu), iaurtul și 1 sau 2 linguri de cacao(dupa cum preferați). Albușurile bătute spumă se încorporează în compoziția cu gălbenușuri și restul ingredientelor. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, iar compoziția rezultată se întinde pe aceasta, uniform. Introducem tava în cuptorul încins și o lăsăm la copt cca. 15 minute.
Mod de preparate cremă:
Aceasta se prepară mai ușor. Quark-ul se amestecă cu îndulcitorul și esență. Albușurile se bat spumă tare și se încorporează în compoziție. Dacă doriți să fie mai lichidă compoziția, adăugați 4 linguri de lapte degresat.
Asamblare:
După ce s-a răcit blatul, îl vom desprinde de pe hârtia de copt(cu grijă, se poate rupe.) și îl tăiem în doua bucăți egale. Ungem cu cremă prima bucată, iar deasupra o punem pe a doua. Se bagă la frigider pentru a se consuma rece.