vineri, 16 mai 2014

Rețetă: Prăjitură "felie de lapte" dietetică

Prăjitură "felie de lapte" dietetică


Îmi cer scuze că nu am mai scris în ultimul timp, dar, din păcate, timpul nu mi-a prea permis. Am făcut destul de multe lucruri în această perioadă și, vă voi povesti într-o postare viitoare noua mea metodă de a-mi păstra silueta și de a îmi tonifia corpul. Până atunci, v-am pregătit o rețetă foaaarte gustoasă, ce vă va duce cu gândul la desertul "felie de lapte" de la Kinder, atât ca și aspect, dar mai ales, ca și gust. Cum v-am obișnuit deja, este un desert ușor, care vă permite să vă bucurați de un gust minunat mâncând ceva dietetic și sănătos.


Ingrediente pentru blat:

  • 2 ouă întregi
  • 2 gălbenușuri
  • 6 linguri tărâțe de ovăz
  • 2 linguri amidon bio de porumb(puteți înlocui cu tărâțe de grâu)
  • 150g iaurt degresat(am folosit Andechser Natur deoarece este un iaurt bio mult mai cremos decât restul)
  • 3 linguri îndulcitor natural
  • 1-2 linguri cacao degresată bio(eu am pus 2, pudra de cacao degresată am cumpărat-o din DM)

Ingrediente pentru cremă:

  • 2 albușuri
  • 250g quark/ cremă de brânză degresată(folosesc Andechser)
  • 3 linguri îndulcitor natural
  • esență de vanilie
  • 4 linguri de lapte degresat(Opțional)

Mod de preparare blat:

Albușurile celor 2 ouă se bat spumă tare împreuna cu îndulcitorul, iar gălbenușurile se amesteca cu tărâțele de ovăz, amidonul(sau tărâțele de grâu), iaurtul și 1 sau 2 linguri de cacao(dupa cum preferați). Albușurile bătute spumă se încorporează în compoziția cu gălbenușuri și restul ingredientelor. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, iar compoziția rezultată se întinde pe aceasta, uniform. Introducem tava în cuptorul încins și o lăsăm la copt cca. 15 minute.

Mod de preparate cremă:

Aceasta se prepară mai ușor. Quark-ul se amestecă cu îndulcitorul și esență. Albușurile se bat spumă tare și se încorporează în compoziție. Dacă doriți să fie mai lichidă compoziția, adăugați 4 linguri de lapte degresat.

Asamblare:

După ce s-a răcit blatul, îl vom desprinde de pe hârtia de copt(cu grijă, se poate rupe.) și îl tăiem în doua bucăți egale. Ungem cu cremă prima bucată, iar deasupra o punem pe a doua. Se bagă la frigider pentru a se consuma rece.

Poftă bună!!