Tiramisu dietetic
Am tot căutat o rețetă de Tiramisu și pentru mine, adică cât se poate de sănătos, însă n-am prea avut rezultate, așa că am reinventat complet clasica rețetă. Chiar și eu am rămas uimită de rezultat, nu mă așteptam ca un desert ce conține doar ingrediente sănătoase și mai este perfect și pentru dietă să fie atât de bun, poate mai bun decât cel clasic!
Ingrediente blat:
- 1 ou întreg ecologic
- 3 albușuri
- 4 linguri de tărâțe de ovăz
- 4 linguri de tărâțe de grâu
- 3 linguri îndulcitor natural
- 1 lingură praf de copt bio
- esență de cafea(puteți pune o lingură de cafea solubilă dacă nu aveți esență)
Ingrediente cremă:
- 3 gălbenușuri
- 3 linguri amidon bio(sau amidon normal, puteți pune chiar și tărâțe de ovăz)
- 2 linguri îndulcitor natural
- 350ml lapte degresat(am folosit Andechser)
- 250g quark sau cremă de brânză degresată
- 3 linguri esență de vanilie
Ingrediente sirop:
- 150ml cafea îndulcită(cu îndulcitor)
- 1 lingură esență de rom
Mod de preparare:
Pentru blat, batem albușurile spumă tare, apoi adăugăm gălbenușul, tărâțele, îndulcitorul, praful de copt și esența de cafea, amestecând bine până se omogenizează. Turnăm compoziția în tavă și o băgăm la cuptor pentru aproximativ 35 de minute. După ce s-a copt, lăsăm blatul la răcit.
Pentru prepararea cremei de vanilie vom pune într-un vas amidonul, îndulcitorul și laptele, apoi gălbenușurile și esența de vanilie și punem pe foc amestecând până se îngroașă. După ce s-a îngroșat o vom lăsa puțin la răcit, iar, dupa ce se răcește o amestecăm cu crema de brânză.
Vom tăia blatul racit în 3-4 părți. Vom însiropa pe rând fiecare parte cu siropul de cafea îndulcită cu esență de rom, apoi, turnăm cremă de vanilie peste fiecare parte, nivelând bine. Se pune cremă de vanilie și peste ultima parte de blat, iar peste, puteți presăra ness sau îndulcitor(sau ambele) după gust.