marți, 1 aprilie 2014

Rețetă: Mic dejun sănătos - Budincă de banane cu căpșuni și alune

 Mic dejun sănătos și gustos - Budincă de banane cu căpșuni și alune 

Bună dimineața! 
 După cum știți deja, îmi place să încerc lucruri noi. Astăzi am schimbat puțin banalul lapte sau iaurt de la micul dejun cu o delicioasă budincă de banană, cu căpșuni și alune. 
 Se prepară foarte ușor și rapid.

 Ingrediente: 
 - 1/2 banană mare sau 1 banană mică 
 - lapte degresat(puteți pune în funcție de cantitatea pe care o doriți) 
 - 1 lingură târâte de ovăz 
 - 1/2 linguriță miere 
 - 3 căpșuni 
 - câteva alune 
  
 Banana se pisează bine cu o lingură până se face ca o cremă, apoi se adaugă tărâțele de ovăz și se amestecă. Se pune la foc mic și se adaugă laptele treptat, amestecând, apoi mierea, și se lasă pe foc până se îngroașă. Va rezulta o gustoasă budincă cu gust de banane. Se ia budinca de pe foc, se toarnă în recipientul în care urmează a fi servită și se adaugă căpșunile tăiate bucăți și alunele. 
 E imposibil să nu ai o zi bună cu un astfel de mic dejun! :D 
 Enjoy it! 

Health: Monoglutamatul de sodiu - Drogul din alimente

Monoglutamatul de sodiu(MSG/E621) - Drogul din alimente 

  
 De ce devenim dependenți de anumite alimente nesănătoase? De ce ni se pare imposibil să renunțăm la ele? Este în realitate gustul lor atât de bun pe cât îl percepem noi? Am să încerc să va răspund la aceste întrebări.

 Glutamatul se găsește în mod natural în aproape toate alimentele. Monoglutamatul de sodiu se folosește că și potentiator de aromă în foarte multe produse. MSG este o substanță ce transmite creierului nostru că alimentele pe care tocmai le-am consumat au un gust foarte bun, deci ne păcălește papilele gustative și greierul prin intensificarea gustului. Acest potentiator de aromă triplează insulina produsă de pancreas, fiind o principală cauză a obezității. 
 Scopul pentru care monoglutamatul de sodiu e adăugat în alimente este acela de a-i face pe oameni să se păcălească cu gustul produsului și să mănânce cât mai mult din el, producătorilor crescandu-le semnificativ profitul. 
 Și ne mai întrebăm de ce există excese de greutate? MSG-ul ne face să mâncăm cât mai mult din produsele care îl conțin, mult mai mult decât am fi mâncat în mod obișnuit, în lipsa acestuia. Suntem captivați de diferite produse încărcate cu MSG, ne place atât de mult încât plătim din ce în ce mai mult din acele produse. 
 ATENȚIE, potentiatorul de aromă se găsește în mare parte a produselor, în special în produsele de tip Fast Food, produsele din cofetarii, patiserii, mezeluri, preparate din carne și din pește, semipreparate, sucuri, sosuri, alimente congelate, preparate din lapte etc. De câte ori nu vi s-a întâmplat să vă cumpărați ceva de la McDonald's și să vă placă inexplicabil de mult, poate chiar să mai poftiți la o porție? Și vă mai întrebați de ce?  
 S-a dovedit științific, MSG este o substanță ce provoacă dependentă. Drogul din mâncare! Acest "drog" duce la probleme cardiace, gastrointestinale, musculare, respiratorii, uro-genitale, neurologice, vizuale, afecțiuni ale pielii, etc. Nu cred că vă doriți astfel de probleme pe viitor. 
 Alegeți produse cât mai naturale! Desigur, nu putem evita complet produsele din comerț, însă alegeți pe cât posibil alternativele sănătoase, organice, ecologice ce dețin o certificare care confirmă faptul că produsul nu conține acest potentiator de aromă și nici alte substanțe dăunătoare organismului. 

 Tu cât de mult te-ai "drogat" cu monoglutamat de sodiu din alimente astăzi? Oprește-te dacă sănătatea contează măcar puțin pentru tine. 

Rețetă: Mini pizza dietetică picantă cu pui

 Rețetă mini pizza dietetică picantă cu pui 

 O gustare foarte bună, rapidă și cu puține calorii. 
  
 Ingrediente blat: 
 - 1 albuș de ou 
 - 3 linguri brânză de vaci degresată 
 - 1/2 linguriță praf de copt 
 - 2 linguri târâte de ovăz 
 - 1 praf de sare 
 - 1/4 linguriță praf de ardei iute 
  
 Ingrediente topping: 
 - 2 linguri suc de roșii amestecate cu 1/4 linguriță praf de ardei iute 
 - câteva bucăți de pui 
 - o ciupercă tăiată felii 
 - câteva bucățele de brânză 
  
 Se prepară foarte simplu. Toate ingredientele pentru blat se amestecă bine până se formează un aluat. Se întinde bine aluatul obținut pe hârtia de copt în formă rotundă și se adaugă deasupra sucul de roșii cu praful de ardei iute, bucățile de pui, feliile de ciupercă și bucățelele de brânză. Se bagă la cuptor și se lasă 15-20 de minute. Poftă bună!:D