Cheesecake dietetic cu ciocolată
Îmi place mult brânza în deserturi, deci cheesecake-ul este desertul ideal pentru mine. Astăzi am încercat varianta cu ciocolată și pot spune că este delicios.
Ingrediente:
- 250g cremă de brânză degresată(folosesc Lacteea Bio)
- 2 ouă ecologice
- 50 ml lapte degresat(am folosit Andechser)
- 3-4 linguri îndulcitor Ștevia
- 4 linguri de tărâțe de ovăz sau amidon bio
- 2 lingurițe cacao degresată
- 1/2 plic praf de copt
- esență de vanilie
Mod de preparare:
- Albușurile se bat spumă tare împreună cu îndulcitorul și esența.
- Gălbenușurile se amestecă cu brânza, tărâțele(sau amidonul) și praful de copt.
- Albușurile se incorporează în compoziția cu gălbenușuri, amestecându-se bine.
- Se adaugă laptele degresat pentru a deveni compoziția mai fluidă.
- Se adaugapudra de cacao degresată și se omogenizează.
- Se pune compoziția în formă și se coace cca. 25 de minute.