vineri, 8 august 2014

Părerea mea finală despre electrostimulare

Părerea mea finală despre electrostimulare



Am scris acum ceva timp o postare despre alte metode de întreținere corporală încercate de mine în care am menționat și ședințele de electrostimulare. Am să încep prin a vă spune ce este mai exact, pentru că poate nu veți sta acum să cautați informații pe Internet. 
Electrostimularea se face cu ajutorul unui aparat din saloane de Remodelare corporală. Acest aparat are mai multe "ventuze" numite electrolizi ce sunt fixate pe mai multe zone ale corpului(abdomen, solduri, picioare, spate, etc.) cu ajutorul  unor benzi elastice. Aceste "ventuze" trimit impulsuri electrice ce tonifiază musculatura.
Ce am tot găsit eu pe net e că, cele 45 de minute de electrostimulare echivalează cu 4-5 ore de fitness sau aerobic. Parerea mea după această experiență este că e o mare minciună. De ce? Pentru că, aerobicul sau ședințele de fitness te ajută clar să pierzi în greutate, pe când electrostimularea te ajută doar să te tonifiezi și ÎN CEL MAI BUN CAZ, dacă ești o norocoasă, să pierzi și câțiva cm.
Dar, revenind, am să vă povestesc de la început. În momentul în care am văzut că încep să iau în greutate din cauza alimentației nu foarte ok pe care o redobândisem am decis, după mai mult timp în care m-am informat, să fac câteva ședințe de electro. Și așa am ajuns la salon și am decis să îmi fac un abonament, deoarece era ofertă: 14 ședințe-250 RON. Nu am să intru în detalii și am să vă spun exact părerea mea după terminarea acestor ședințe.
1. Electrostimularea NU ajută la pierderea în kg, ajută la tonifiere. Iar tonifierea se face după ce ai sfârșit procesul de pierdere în greutate.
2. Nu este deloc o senzație plăcută, pentru mine erau un chin cele 45 de minute.
3. Trebuie să faci ședințe destul de frecvent pentru a se observa rezultatele.
4. Asta este cea mai proastă parte. Să presupunem că ai rezultate, pentru că eu am avut. Eram tonifiată și mulțumită. Marea problemă este că, REZULTATELE SE PIERD FOARTE REPEDE! Și clar nu poți face electrostimulare la nesfârșit. În condițiile în care am o alimentație corectă și sănătoasă, dupa o săptămână și câteva zile de la terminarea ședințelor rezultatele deja nu mai erau vizibile.

În concluzie, fetelor, dacă visați la un corp frumos și tonifiat alegeți o alimentație sănătoasă și sport, deoarece nici un aparat de remodelare corporală nu le poate înlocui !! Pupici

Rețetă: Crackers

 Crackers 


Pentru că știu că vă e dor de saratele, chips-uri, biscuiți sărați și altele, așa cum îmi e și mie câteodată, am decis să vin astăzi cu o rețetă de crackers. Trebuie să recunosc că nu mă așteptam să iasă atât de gustoși, e imposibil să nu îi mănânci imediat. Unde mai punem și că respectă dieta în totalitate? 
  

 Ingrediente: 


  •  2 linguri tărâțe de ovăz 
  •  1 albuș de ou 
  •  100g cremă de brânză degresată 
  •  1 linguriță praf de copt 
  •  sare 
  •  alte ierburi aromate după gust(chimen, verdețuri uscate, fulgi de ceapă, etc.) 


 Mod de preparare: 

 Simplu cum v-am obișnuit. Se amestecă bine toate ingredientele în afara ierburilor aromate și se pun cu ajutorul unei linguri pe o tavă tapetată cu hârtie de copt sau în forme de brioșe(însă doar câte o lingură în fiecare formă). Deasupra vom presăra ierburile aromate după gust. Introducem tava sau formele în cuptor pentru aproximativ 25 de minute. 
  

 Poftă bună! 

joi, 7 august 2014

Rețetă: Hamburgeri de pui

Hamburgeri de pui


 Inspirată de o persoană minunată, Alina Cozma, care mă impresionează mereu cu niște comentarii foarte frumoase, care a înțeles prin tot ce am trecut și nu m-a judecat, am decis să postez o rețetă de hamburger de pui, pentru că, tuturor ni se mai face câteodată poftă de fast-food. Și de ce să nu ne facem o poftă fără a încălca dieta? Trebuie să recunosc că de mult am vrut să postez această rețetă de hamburgeri, însă amânând am uitat de ea.   


 Ingrediente pentru chifle

- 2 ouă 
- 2 linguri de tărâțe de ovăz 
- 2 linguri tărâțe de grâu 
- 1/2 linguriță de praf de copt 
- 1 borcănel de iaurt degresat bio sau brânză degresată foarte cremoasă (150g) 
- un praf de sare 
- susan/ alte semințe (optional)
  

 Mod de preparare chifle: 

 Vom separa albușurile de gălbenușurile. Albușurile se vor bate spumă tare împreună cu praful de sare. Gălbenușurile se amestecă foarte bine cu restul ingredientelor. Apoi, incorporăm albușurile în compoziția cu gălbenușuri. Formăm chifle pe o tavă tapetată cu hârtie de copt cu ajutorul unei linguri și introducem la cuptor pentru 20 de minute. 
  

 Ingrediente hamburger de pui: 

- 300g carne de pui tocată(eu nu cumpăr carne tocată pentru că nu este sănătoasă; o toc singură.) 
- 4 linguri tărâțe de ovăz 
- 1 lingură de mărar uscat 
- 1 ou 
- sare, piper 
- alte condimente la alegere(ATENȚIE! unele condimente din comerț conțin zahăr) 
  

 Mod de preparare hamburgeri: 

 Nimic complicat. Se vor amesteca toate ingredientele și se vor forma chifteluțe de mărimea dorită. Le punem pe tavă tapetată cu hârtie de copt și le băgăm la cuptor pentru 40-45 de minute. 
  
 Hamburgerii de pui vor fi serviți între 2 chifle. Puteți adaugă după gust anumite legume care să corespundă cu dieta și ketchup fără zahăr. 
  

 Enjoy it! 

marți, 5 august 2014

Rețetă: Tort dietetic cu mousse de ciocolată

Tort dietetic cu mousse de ciocolată 



 Hei, astăzi revin cu o nouă rețetă delicioasă. Cui nu îi place ciocolata? Mie cu siguranță da, iar ăsta este un desert care mă face să uit că sunt la dietă. Înainte să vă prezint rețeta, aș vrea să lansez o provocare. Pentru a venii mereu cu ceva noi, vreau să îmi propuneți într-un comentariu cât mai multe rețete gustoase și sănătoase pe care să le încerc! Vă pup și aștept cât mai multe propuneri. 
 Revenind la rețetă, nimic complicat, însă rezultatul este spectaculos. 



 Ingrediente blat: 

  •  2 ouă ecologice 
  •  4 linguri tărâțe de ovăz 
  •  2 linguri tărâțe de grâu 
  •  1 păhărel(150g) de iaurt degresat bio 
  •  1 lingură praf de copt 
  •  3 linguri îndulcitor praf 
  •  1 lingură cacao degresată 
  •  1 fiolă esență de rom 


 Mod de preparare blat: 
 Vom separă albușurile de gălbenușuri și le vom bate spumă împreună cu îndulcitorul. Apoi, adăugăm și gălbenușurile și iaurtul treptat, amestecând foarte bine. Turnăm în compoziția rezultată tărâțele, praful de copt, cacao degresată și esența de rom. Compoziția se toană într-o formă de silicon și se introduce în cuptor pentru 30 de minute.

 Ingrediente mousse de ciocolată: 

  •  1 albuș de ou 
  •  300g quark/ brânză degresată cremoasă 
  •  2-3 linguri cacao degresată(după gust) 
  •  3 linguri îndulcitor pudră 


 Mod de preparare mousse: 
 Se vor mixa foarte bine toate ingredientele, apoi mousse-ul de ciocolată rezultat se va întinde uniform peste blatul scos din cuptor. Apoi, tortul se va introduse din nou în cuptor pentru 10 minute, suficient timp ca spuma de ciocolată să se întărească puțin și să devnina mai stabilă.

 Tortul se va ține în frigider până se răcește complet. Delicios.

 Poftă bună!! Vă pup și aștept propunerile voastre de rețete! 

duminică, 3 august 2014

Rețetă: Prăjitură cu cremă de iaurt

Prăjitură cu cremă de iaurt


Astăzi vin cu o rețetă de care am rămas chiar și eu impresionată, foarte bună, răcoritoare, perfectă pentru o zi de vară. Și bineînțeles, cum știți deja, perfectă la dietă, sănătoasă și ușor de făcut.



Ingrediente pentru blat: 
2 ouă ecologice
2 linguri de tărâțe de ovăz
2 linguri de tărâțe de grâu
1 pliculeț de praf de copt
80g iaurt degresat-cam jumătate de păhărel(am folosit Andechser cu 0,1%grăsime, foarte bun, recomand!)
1 fiolă esență de vanilie 
2-3 linguri de îndulcitor pudră(dupa gust)

Ingrediente pentru crema de iaurt:
400-500g iaurt degresat
2 linguri de îndulcitor pudră
1 fiolă esență de vanilie 
2 linguri de fructe goji(Opțional)

Mod de preparare blat:
Nimic complicat, toate Ingredientele se amestecă foarte bine, iar compoziția rezultată se bagă la cuptor într-o tavă de silicon sau tavă obișnuită tapetată cu hârtie de copt pentru 25 de minute. Se scoate și se lasă la răcit.

Mod de preparare cremă:
Fructele goji se pun la înmuiat în apă. Iaurtul se amestecă cu esența de vanilie și îndulcitorul, după care se adaugă fructele goji hidratate.

Crema se toarnă peste blat și se nivelează, apoi se baga la frigider pentru a se întări.
Rezultatul este răcoritor și delicios.
Poftă bună!

Alte metode de întreținere corporală încercate de mine

Alte metode de întreținere corporală încercate de mine


Am promis că voi scrie despre ele și asta am făcut! În primul rând vreau să Menționez clar că nu recomand nimic și nici nu fac publicitate vreunei firme. Tot ce scriu sunt păreri personale pe care mi le-am făcut din experiența cu anumite produse sau tehnici de întreținere corporală. Sunt genul de persoană dispusă să investesc în imaginea mea, asa că, am încercat câteva modalități de a mă menține în formă de-a lungul timpului, unele care au dat rezultate, altele care nu au avut nici un efect, unele pe care le regret, altele pe care încă le practic și de care sunt mulțumită.

1. Am să încep cu ceva ce nu recomand nimănui - Pastilele de slăbit. Spre Rușinea mea, când m-am apucat de dietă și nu știam prea multe am decis că ele ar putea ajuta, grăbind procesul de slăbire. Am fugit la farmacie și am rugat pe cineva de acolo să îmi recomande ceva, deci nu aveam vreo marcă de pastile anume în minte. Mi-a dat ceva cu clarinol și ceai verde, nu mai știu exact firma însă i se făcea destul de multă publicitate pe vremea aceea. Pachetul cu conținea atât pastile cu clarinol , cât și un recipient cu pastile cu ceai verde a costat în jur de 70 de lei dacă nu mă înșel. Zis și făcut, le-am cumpărat. Primul mare dezavantaj era că trebuia să iau câte 3 pastile din fiecare recipient(deci 6 în total) pe zi după cum spunea prospectul și așa am și făcut, deși mi se pare acum o cantitate enormă. Partea proastă este că aceste pastile nu m-au ajutat cu absolut nimic! Nici rău nu mi-au făcut ce-i drept, însă au fost doar bani dați degeaba. În concluzie, vă sfătuiesc să nu încercați niciodată această metodă!



2. Ceaiul de slăbit este o altă metodă încercată de mine. Nu pot spune că sunt dezamăgită total, cert este că nu m-a ajutat să slăbesc. Însă gustul lui era atât de ciudat, încât îmi cam lua pofta de mâncare "interzisă" :)). Ceaiul fiind natural nu este periculos pentru sănătate, pot spune că mai beau și acum din când în când. Nu pot spune că recomand, însă nici că este o greșeală dacă îl Beți.



3. Să trecem și la metodele de remodelare corporală. Și voi începe cu cremele anticelulitice, despre care vă pot spune fără să exagerez că am încercat peste 20. Cele mai interesante mi s-au părut cele cu efect termic, însă foarte multe nu au dat nici un rezultat. Singura cremă care la mine a funcționat și pe care am recumpărat-o de 3 ori până acum este una destul de noua pe piață, Cellulight de la Elmiplant - Cryo-Sculpt gel pentru abdomen și Șolduri, un gel natural, bio, cu efect inițial de răcire, apoi de încălzire intensă. Promite până la -4  cm din circumferința abdomenului după 4 săptămâni în care trebuie să o folosești în masaj de 2 ori pe zii. Sincer vă spun că nu am probleme cu cm în momentul de față, însă crema m-a ajutat să pierd în jur de 2cm jumate-3 , iar abdomenul meu pe care m-am axat la masaj arată mult mai tonifiat și modelat! O voi folosi în continuare și recomand din suflet.



4. Masajul anticelulitic la salon, o metodă perfectă. Perfectă pentru relaxare, nici de cum pentru Remodelare corporală. Sunt o mare fană a masajului, aș sta ore în Șir, mi se pare foarte plăcut și relaxant. Nu știu dacă a-ți încercat această metodă, însă la mine în mod sigur nu a dat rezultate, nu vizibile.



5. Împachetările cu cremă termică sunt una dintre metodele mele preferate, dar cam greu de suportat. La mine au funcționat de minune în combaterea celulitei și tonifiere, atât cu o cremă profesională cumpărată de la salon cât și cu crema de la Cellulight despre care v-am scris mai sus și am uitat să Menționez că prețul eu este doar aproximativ 12 RON. Împachetările mi le-am făcut acasă , cu folie alimentară, însă nu am putut suporta mai mult de 15 minute din cauza încălzirii puternice a zonei împachetate. Și cum spuneam, puteți încerca această metodă, la mine a funcționat !


6. Am ajuns la o metodă destul de controversată, care este și criticată și încurajată în egală măsură - electrostimularea. Mi-am făcut un abonament la salon ce conține 12 ședințe de electrostimulare la prețul de 250 RON - poate puțin cam mare după părerea mea. Nu o să încep să explic ce este electrostimularea deoarece Internetul este plin de astfel de informații. Se spune că 45 de minute de electrostimulare echivalează cu 6h de sală, după părerea mea, clar nu este așa și sportul oferă rezultate mult mai bune și durabile! În momentul de față încă fac ședințe de electrostimulare. Atenție, nu ajută la pierderea în kilograme, însă eu văd clar o mare îmbunătățire a corpului meu, este mult mai tonifiat, cum nu a fost vreodată! Dezavantajul este că ședințele de electro sunt cam dure, Senzația nu este tocmai plăcută, însă este suportabilă pentru 45 de minute. Curiozitatea mea este, se vor menține rezultatele?? Mai am doar 4 ședințe, nu îmi voi face din nou abonament și vă voi ține la curent în legătură cu durata rezultatelor.



Voi ce metode de întreținere corporală folosiți? Aștept cât mai multe comentarii și mesaje cu păreri. 
Vă pup și aveți grijă la alimentație!

Este sau nu suficientă doar dieta?

 Este sau nu suficientă doar dieta? 



 Pentru mine nu. Vorbesc din experiența și perspectiva mea proprie, atunci când ești o persoană perfecționista cu ține însuți, dieta nu este suficientă. Pentru a dobândi un corp perfect e nevoie de mai mult, e nevoie de sport. 
 Ceva cu care nu mă pot lăuda este faptul că de mică nu mi-a plăcut sportul. Ai mei au tot încercat să mă dea la dansuri, gimnastică, handball, însă de fiecare dată efortul mi se părea prea mare și renunțam. Eram comodă atunci, așa sunt și acum. 
 În vară anului 2013, când m-am apucat de dietă, am pornit cu o ambiție uriașă, care m-a convins să mă apuc să merg și la sală. Și am mers, zii de zii, timp de 3 luni. Nu era zii în care să lipsesc, cred că, în mintea mea era, că dacă pierd o zii de sală vor dispărea rezultatele imediat. Nici nu îmi dau seamă dacă îmi plăcea să o fac, sau o făceam doar copleșită de ambiția de a slăbi. Dar a trecut vara, programul meu a devenit din ce în ce mai încărcat și am renunțat complet la sală. De fapt, vă mărturisesc ca programul meu nu era atât de încărcat, asta a fost doar o scuză pe care mi-am impus-o până am început să o cred și eu pentru a renunța la sport. Îmi dau seama că nu îmi plăcea ceea ce făceam, mergeam la sală doar cu gândul de a termina mai repede cele 40 de minute de bandă, 20 de bicicletă, 10 de stepper și puțină saună. 
 Ce m-a uimit pe mine a fost faptul că am slăbit spectaculos după ce am renunțat la sală. Poate chiar prea mult, în ciuda sedentarismului. Îmi plăcea să mă privesc îmbrăcată, arătam super în orice, însă cum mă dezbrăcăm nu mai eram atât de încântată... acum îmi dau seama că eu, de fapt, pierdusem multă masă musculară. Pierdusem și multă grăsime, dar masa musculară foarte scăzută îmi făcea corpul să nu arate prea bine, eram doar slabă și atât. Nu eram tonifiata, pielea mea era foarte moale, nu vedeam nimic atrăgător la mine, deși greutatea mea era mai mult decât perfectă, nu eram nici pe departe una din pozele acelea motivaționale pentru dietă și sport, știți la ce mă refer. Între timp am trecut printr-o perioadă mai grea, despre care am scris aici și nu mă voi repeta, cert este că m-am îngrășat. Cam 7 kg în 2 luni. Nu știu dacă vi se pare mult sau puțin, însă e frustrant să vezi că după ce ai ajuns la greutatea dorită cântarul începe din nou să îți arate mai mult pe zii ce trece. Să trecem peste această poveste, o știți deja din postarea anterioară. Acum am reușit să îmi regăsesc ambiția și vreau să am corpul la care visez de atâta timp. Și nu doar prin dietă. Da. fără dietă nu aș fi slăbit niciodată! Însă mi-am TREBUIE să fac sport pentru a-mi tonifia corpul și a căpăta o formă frumoasă. Mă corectez, nu TREBUIE, VREAU să fac sport! Cum la sală clar nu îmi place să mă duc și nu mai vreau să fac ceva de îmi displace, pentru că rezultatele nu se vor menține, am hotărât să fac sport acasă. Când am chef, când vrau, când pot, cât pot. Și credeți-mă, rezultatele se văd. Am condiție fizică, am dobândit-o prin excesul de sală.  
 Acum fac zilnic peste 100 de abdomene, genuflexiuni și tot felul de exerciții. Da, mă ajută, da, rezultatele se văd! Chiar dacă fac doar 15 minute pe zii! Am scris această postare pentru a vă încuraja să țineți dietă în continuare dar să o acompaniați și de măcar 10 minute de sport pe zii! Merităm să arătăm bine și am învățat că a fi doar slab nu înseamnă a avea un corp frumos ! Pe lângă minutele zilnice de sport, m-am apucat să încerc și câteva metode diferite de întreținere corporală despre care voi scrie în curând. 
  
 Vă pup și vă doresc multă baftă în dietă, în stilul de viață sănătos pe care îl aveți și multă ambiție pentru a face sport și a vă menține frumoase ! 

sâmbătă, 2 august 2014

Rețetă: Vanilla Shake

Vanilla Shake


Dacă v-ați plictisit de cafeaua simplă de dimineață și dacă vă plăceau băuturile de la Starbucks trebuie să încercați un Shake delicios cu aromă de vanilie, perfect la dietă! 

Ingrediente:

1 cană de lapte degresat
2 lingurițe de cafea solubilă
1 lingură îndulcitor
1 cană de cuburi de gheață
1 linguriță esență de vanilie

Pentru spuma de lapte:

1/2 cană de lapte degresat + o linguriță de îndulcitor

Mod de preparare:

Punem într-un blender toate Ingredientele în afara celor pentru spuma de lapte și le mixăm. Pentru spumă, punem într-un borcan laptele și îndulcitorul și agităm până începe să facă spumă și își dublează volumul. Scoatem capacul borcanului și îl introducem în cuptorul preîncălzit timp de 2-3 minute. Spuma se va ridica deasupra din cauza căldurii. Vom turna spuma rezultată peste Shake-ul anterior.

Sper să vă placă și să vă facă diminețile mai frumoase! Pupici.

Rețetă: Plăcintă cu brânză și goji

Plăcintă cu brânză și goji


Și cum spuneam în postarea anterioară pentru care am fost destul de criticată, de o săptămână am revenit la dieta. Și bineînțeles că vreau să vă împartășesc și vouă rețete pe care le-am mai încercat. Sunt înnebunită după brânză în deserturi, așa că nu puteam să nu fac ceva care să o conțină. În această rețetă am folosit și fructe goji, care, sinceră să fiu, inițial nu mi-au plăcut, însă în deserturi sunt foarte ok ! Am citit despre ele că au foarte multe beneficii și sunt foarte eficiente în curele de slăbire și combaterea celulitei și multe altele. Rețeta este foarte simplă, v-o recomand cu drag.


 Ingrediente


  •  500g brânză de vaci Lacteea 0,1%
  •  1 ou ecologic
  •  4 linguri tărâțe de ovăz BIO
  •  2 foile enență de vanilie
  •  1 plic praf de cip
  •  4 linguri de goji hidratate(sau nu)

Mod de preparare:


  • Dacă preferați goji hidratate, lăsați-le în apă cu 1 h înainte.
  • Batem albușul spumă bine cu îndulcitorul.
  • Brânza se amestecă cu gălbenușul.
  • Apoi, brânza și gălbenușul se amestecă cu albușul îndulcit și se adaugă praful de copt, tărâțele și esența.
  • Se toarnă amestecul într-o formă de silicon.
  • Eu am pus goji doar deasupra, dar puteți pune și în compoziție.
  • Se bagă la cuptor pentru 25 de minute.

Enjoy it !! 

Revenire în forță! - cum era să pierd lupta cu kg.

Cum era să pierd lupta cu kilogramele..



Vreau să încep această postare prin a vă spune că îmi pare foarte rău că nu am mai postat nimic de mult timp, însă am trecut printr-o perioadă destul de dificilă, care m-a făcut să renunț pentru un timp la dieta mea sănătoasă, lucru care și-a lăsat puțin amprenta și asupra fizicului meu. Totul a început după perioada sărbătorilor de Paște, când mi-am "permis" să mănânc și câteva alimente interzise. De fapt, nu doar câteva. Imediat după ce a trecut această perioadă, mi-a fost extrem de frică să mă urc pe cântar. Însă, atunci când am făcut-o, nu am observat absolut nici o modificare, aveam aceeași greutate de 42 kg. Când am văzut toate acestea, în capul meu era clar că pot mânca orice fără să mă îngraș. Și asta am făcut. Însă, corpul meu a fost mai deștept decât mine, încât a reușit să mă păcălească. M-a indus în eroare inițial, dându-mi impresia că nu o să mă mai îngraș, "încurajându-mă" să mănânc multe alimente ce nu aduc nici un beneficiu. Când îmi aduc aminte, realizez că mâncam compulsiv, din toate, eram frustrată din cauza faptului că nu mai mâncasem toate acele prostii de atâta timp. Cantitatea de mâncare nesănătoasă pe care o mâncam era extrem de mare, enormă, mâncam până simțeam că nu mai încape nimic în mine. Și tot așa, am început să mă îngraș, să oscilez și tot așa. Ajunsesem la un moment dat să nu mai mănânc mâncare absolut deloc, îmi făceam doar dulciuri, cu tărâțe și îndulcitor, da, sunt foarte ok, însă eu începeam să pun în ele și ciocolată, fructe uscate, nucă de cocos, budincă și altele, din care mâncam și în timp ce găteam, iar rezultatul bineînțeles că nu mai era atât de în regulă precum părea inițial. Vedeam că mă îngraș pe zi ce trece dar îmi pierdusem Ambiția, nu mă puteam oprii. Aveam momente în care mă gândeam să mănânc absolut tot ce poftesc și apoi să îmi provoc vomă și recunosc, am făcut și asta. M-a ajutat să mă mențin această metodă "murdară" o perioadă, după care, nu a mai funcționat. Da, am avut o perioadă de bulimie. Eram și mai frustrată acum, nu știam ce să mai fac, nu îmi mai găseam ambiția. Începusem să mănânc chiar și produse de patiserie din comerț despre care mi-am exprimat clar părerea, că nu conțin ABSOLUT NIMIC BUN ! În toată această perioadă am ajuns de la 42 de kg la 49. Știu, nu e enorm, ținând cont că am plecat de la 65 kg. Dar oricum nu mă mai simțeam bine în corpul meu, eram dezamăgită și din ce în ce mai frustrată, dar nu mai aveam Ambiția să revin la stilul meu de viață sănătos. Țineam dieta 2 zile, slăbeam 1kg-1kg jumate și renunțam. Acum o săptămână jumate am zis că nu se mai poate, că devin propriul meu Dușman și mă autodistrug în acest mod. Acum am o săptămână de când am reînceput dieta, rezultatele nu mai sunt spectaculoase dar se văd. În prezent am 46 de kg, greutate ideală pentru Înălțimea mea, însă nu mă simt încă perfect în pielea mea. Din păcate de sport la sală nu am timp, așa că fac acasă cât pot, merg pe jos și mai nou am făcut și câteva ședințe de electrostimulare. Rezultatele pot spune că se văd, corpul meu e mult mai tonifiat și am mai pierdut în cm. Am din nou un stil de viață corect și sănătos, sunt mândră de mine că mi-am regăsit ambiția. Vreau să reajung la 42 de kg, însă am nevoie de susținerea voastră! Dacă ați trecut prin asemenea experiențe mi le puteți împărtăși într-un comentariu sau printr-un mesaj. Vă mulțumesc că ați citit toate astea și nu vă pierdeți niciodată Ambiția! Vă pup și voi posta curând din nou !💋👍

miercuri, 28 mai 2014

Rețetă: Trufe dietetice

Trufe dietetice


Astăzi vin cu o postare pentru iubitoarele de ciocolată! Nu fac parte neaapărat din această categorie, însă am și eu momente când mă apucă o poftă de ciocolată de nestapânit. Așa că, dacă vi se întâmpla și vouă nu mai stați de gânduri, apucați-vă să faceți aceste trufe delicioase de ciocolată, care vă ajută totodată să vă mențineți silueta și sănătatea.



Ingrediente

  • 1 lingură mare de quark/ brânză degresată
  • 3 linguri cacao degresată bio
  • 1 gălbenuș de ou ecologic
  • 5 linguri tărâțe de ovăz
  • 3 linguri îndulcitor natural
  • esență de vanilie, rom sau ce preferați

Mod de preoarare:
Nimic mai simplu. Pudra de cacao degresată se mixează bine cu crema de brânză, apoi se adăugă restul de îngrediente amestecând bine. Cu ajutorul unei linguri se formează mingiuțe din compoziție și se așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc aproximativ 15 minute, apoi se bagă la frigider deoarece se consumă reci.

Poftă bună!

joi, 22 mai 2014

Rețetă: Clătite dietetice cu Nutella de casă

Clătite dietetice cu Nutella de casă


Cui nu îi plac clătitele? Sunt perfecte pentru micul dejun, gustări sau desert. A doua întrebare: cui nu îi place Nutella? Nu am găsit un răspuns pentru aceste întrebări, așa că astăzi vă propun o rețetă de clătite clasice(nu pancakes) cu o cremă ce vă va duce cu gândul la Nutella. Unde mai punem că sunt sănătoase și perfecte pentru dietă?



Ingrediente clătite(mi-au ieșit 6)

Cel mai mult îmi place că nu vom folosi făină, ulei sau unt și totuși vor avea un gust divin. Deci, nu avem nevoie de toate aceste grăsimi și carbohidrați în exces pentru a face ceva gustos.



  • 2 ouă ecologice
  • 250ml lapte degresat bio
  • 70ml apă minerală
  • 4 linguri amidon bio
  • 2 linguri tărâțe de ovăz bio(am folosit tărâțe bio Dukan de care sunt foarte mulțumită)
  • 2 linguri îndulcitor natural
  • esență de vanilie după gust(sau orice altă aromă preferați)



Mod de preparare clătite 

Ouăle se bat foarte bine, apoi se toarnă laptele degresat. Se adaugă și Ingredientele uscate(amidonul, tărâțele, îndulcitorul) și esența și se amestecă cu grijă, ca să nu se formeze cocoloașe. Se adaugă apa minerala și rezultă compoziția pentru clătite. Se fac la fel ca și clătitele normale, însă se va folosi o tigaie antiaderentă de bună calitate pentru a nu fi nevoie de ulei.

După ce am terminat cu clătitele, aveam nevoie de o umplutura. Și sigur că, primul meu gând a fost crema Nutella. Dar, fiind conștientă de faptul că cea din comerț numai sănătoasă nu este și nici nu mă va ajuta să îmi mențin silueta, m-am decis să încerc o variantă sănătoasă, home made. Se prepară foarte rapid și ușor, iar rezultatul delicios vă va uimi!

Ingrediente cremă Nutella



  • 50g quark/ cremă de brânză degresată
  • 45-50g cacao neagră dsgresată
  • 2 linguri îndulcitor natural
  • 20ml lapte degresat(1 lingură)
  • esență de alune/ rom/ vanilie sau ce preferați









ATENȚIE! Eu am pus și câteva alune de pădure măcinate pentru că momentan nu mai urmez o anume dietă, doar încerc să mă mențin. Nu adăugați dacă nu corespund cu dieta Dvs.

Mod de preparare cremă Nutella

Crema de brânză se va amesteca bine cu lingura de lapte. Se va adăuga pudra de cacao degresată, îndulcitorul și esența, apoi alunele măcinate, în caz că veți pune. 

Clătitele cu Nutella sunt demențiale, perfecte pentru toate gusturile.

Poftă bună!

marți, 20 mai 2014

Rețetă: Brioșe dietetice cu cremă de vanilie

Brioșe dietetice cu cremă de vanilie


Nu știu dacă ați observat, dar eu prefer deserturile cu vanilie, cremă de brânză, de lămâie în locul celor cu ciocolată. Și cum brioșe nu am mai făcut de ceva timp, formele mele de silicon se simțeau abandonate. Așa că, având puțin timp liber m-am gândit să fac niște brioșe, simple, gustoase, sănătoase și dietetice, care să conțină crema mea preferată, cea de vanilie. Au ieșit foarte bune și vă sfătuiesc să le încercați neaapărat! P.s.: aveți grijă, sunt atât de bune că pot creea  dependență!:))


Ingrediente brioșe:


  • 3 ouă ecologice
  • 4 linguri quark/ brânză degresată
  • 6 linguri tărâțe de ovăz
  • 3 linguri tărâțe de grâu
  • 3 linguri îndulcitor natural
  • 1 lingură esență de vanilie

Ingrediente cremă de vanilie:


  • 250ml lapte degresat
  • 2 gălbenușuri
  • 2 linguri amidon bio(puteți pune tărâțe de ovăz măcinate fin dacă nu aveți)
  • 3 linguri îndulcitor natural
  • 3 linguri esență de vanilie 

Mod de preparare:

Foarte simplu de preparat, Ingredientele pentru brioșe se amestecă bine, până se omogenizează. Pentru crema de vanilie, vom pune laptele la fiert adăugând gălbenușurile amestecate cu amidonul și îndulcitorul în timp ce amestecăm, cu grijă, pentru a nu se forma cocoloașe. După ce se îngroașă suficient adăugăm esența de vanilie și amestecăm bine. Vom lua formele de brioșe de silicon sau tapetate cu hârtie de copt și vom pune în fiecare câte o lingură din aliatul pentru brioșe, apoi una de cremă de vanilie, iar apoi, din nou o lingură din compoziția pentru brioșe, până epuizăm ambele compoziții. Băgăm brioșele la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.

Se pot consuma atât calde, cât și reci. Sunt delicioase!

Poftă bună!!


luni, 19 mai 2014

Rețetă: Tiramisu dietetic

Tiramisu dietetic


Am tot căutat o rețetă de Tiramisu și pentru mine, adică cât se poate de sănătos, însă n-am prea avut rezultate, așa că am reinventat complet clasica rețetă. Chiar și eu am rămas uimită de rezultat, nu mă așteptam ca un desert ce conține doar ingrediente sănătoase și mai este perfect și pentru dietă să fie atât de bun, poate mai bun decât cel clasic!
Sper să vă placă și vouă. De fapt, sunt convinsă că vă va plăcea!


Ingrediente blat:


  • 1 ou întreg ecologic
  • 3 albușuri
  • 4 linguri de tărâțe de ovăz
  • 4 linguri de tărâțe de grâu
  • 3 linguri îndulcitor natural
  • 1 lingură praf de copt bio
  • esență de cafea(puteți pune o lingură de cafea solubilă dacă nu aveți esență)

Ingrediente cremă:


  • 3 gălbenușuri 
  • 3 linguri amidon bio(sau amidon normal, puteți pune chiar și tărâțe de ovăz)
  • 2 linguri îndulcitor natural
  • 350ml lapte degresat(am folosit Andechser)
  • 250g quark sau cremă de brânză degresată
  • 3 linguri esență de vanilie

Ingrediente sirop:


  • 150ml cafea îndulcită(cu îndulcitor)
  • 1 lingură esență de rom

Mod de preparare:

Pentru blat, batem albușurile spumă tare, apoi adăugăm gălbenușul, tărâțele, îndulcitorul, praful de copt și esența de cafea, amestecând bine până se omogenizează. Turnăm compoziția în tavă și o băgăm la cuptor pentru aproximativ 35 de minute. După ce s-a copt, lăsăm blatul la răcit.
Pentru prepararea cremei de vanilie vom pune într-un vas amidonul, îndulcitorul și laptele, apoi gălbenușurile și esența de vanilie și punem pe foc amestecând până se îngroașă. După ce s-a îngroșat o vom lăsa puțin la răcit, iar, dupa ce se răcește o amestecăm cu crema de brânză. 
Vom tăia blatul racit în 3-4 părți. Vom însiropa pe rând fiecare parte cu siropul de cafea îndulcită cu esență de rom, apoi, turnăm cremă de vanilie peste fiecare parte, nivelând bine. Se pune cremă de vanilie și peste ultima parte de blat, iar peste, puteți presăra ness sau îndulcitor(sau ambele) după gust.

Are un gust divin. Poftă bună!

vineri, 16 mai 2014

Rețetă: Prăjitură "felie de lapte" dietetică

Prăjitură "felie de lapte" dietetică


Îmi cer scuze că nu am mai scris în ultimul timp, dar, din păcate, timpul nu mi-a prea permis. Am făcut destul de multe lucruri în această perioadă și, vă voi povesti într-o postare viitoare noua mea metodă de a-mi păstra silueta și de a îmi tonifia corpul. Până atunci, v-am pregătit o rețetă foaaarte gustoasă, ce vă va duce cu gândul la desertul "felie de lapte" de la Kinder, atât ca și aspect, dar mai ales, ca și gust. Cum v-am obișnuit deja, este un desert ușor, care vă permite să vă bucurați de un gust minunat mâncând ceva dietetic și sănătos.


Ingrediente pentru blat:

  • 2 ouă întregi
  • 2 gălbenușuri
  • 6 linguri tărâțe de ovăz
  • 2 linguri amidon bio de porumb(puteți înlocui cu tărâțe de grâu)
  • 150g iaurt degresat(am folosit Andechser Natur deoarece este un iaurt bio mult mai cremos decât restul)
  • 3 linguri îndulcitor natural
  • 1-2 linguri cacao degresată bio(eu am pus 2, pudra de cacao degresată am cumpărat-o din DM)

Ingrediente pentru cremă:

  • 2 albușuri
  • 250g quark/ cremă de brânză degresată(folosesc Andechser)
  • 3 linguri îndulcitor natural
  • esență de vanilie
  • 4 linguri de lapte degresat(Opțional)

Mod de preparare blat:

Albușurile celor 2 ouă se bat spumă tare împreuna cu îndulcitorul, iar gălbenușurile se amesteca cu tărâțele de ovăz, amidonul(sau tărâțele de grâu), iaurtul și 1 sau 2 linguri de cacao(dupa cum preferați). Albușurile bătute spumă se încorporează în compoziția cu gălbenușuri și restul ingredientelor. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, iar compoziția rezultată se întinde pe aceasta, uniform. Introducem tava în cuptorul încins și o lăsăm la copt cca. 15 minute.

Mod de preparate cremă:

Aceasta se prepară mai ușor. Quark-ul se amestecă cu îndulcitorul și esență. Albușurile se bat spumă tare și se încorporează în compoziție. Dacă doriți să fie mai lichidă compoziția, adăugați 4 linguri de lapte degresat.

Asamblare:

După ce s-a răcit blatul, îl vom desprinde de pe hârtia de copt(cu grijă, se poate rupe.) și îl tăiem în doua bucăți egale. Ungem cu cremă prima bucată, iar deasupra o punem pe a doua. Se bagă la frigider pentru a se consuma rece.

Poftă bună!!

duminică, 4 mai 2014

Rețetă: Gogoși dietetice la cuptor

 Gogoși dietetice la cuptor 

  
 Deși a fost urât afară, astăzi am fost nevoită să ies prin oraș, deoarece nu mai avem deloc lapte degresat și brânzică. Pe drum spre Carrefour Supermarket ce credeți că mi-a ieșit în cale? Desigur, o cofetărie-patiserie.. Și credeți-mă, nici nu vreți să știți cum miroseau toate produsele, iar gogoșile arătau demențial. Muream de poftă și am luat o decizie pe moment. Nu, nu să îmi cumpăr ceva de acolo, ci să mă apuc de făcut gogoși imediat cum ajung acasă. Forme de gogoși aveam, ingrediente tocmai mă duceam să cumpăr, deci era perfect.  
 Bineînțeles că imediat cum am ajuns acasă asta am făcut. Mi-au ieșit niște delicioase gogoși, pufoase, sănătoase și dietetice, pe care vă recomand să le încercați neaaparat! 


 Ingrediente
 - 2 ouă ecologice 
 - 4 linguri tărâțe de ovăz 
 - 2 linguri tărâțe de grâu 
 - 3 linguri îndulcitor natural 
 - 1 lingură praf de copt 
 - 2 linguri cremă de brânză degresată 
 - 1 lingură lapte degresat 
 - 1 fiolă esență de vanilie 
  
 Mod de preparare
 - Albușurile se băț spumă tare împreună cu îndulcitorul. 
 - Gălbenușurile seamesteca cu tărâțele, crema de brânză și praful de copt. 
 - Albușurile se incorporează în compoziția cu gălbenușuri. 
 - Se adaugă 1 lingură de lapte, pentru a face copozitia puțin mai lichidă, apoi esența de vanilie. 
 - Se pune compoziție în forme și se bagă la cuptor pentru 15-20 de minute. 
  
 Dacă nu aveți forme de gogoși, folosiți fără griji formele de brioșe clasice. 
  

 Poftă bună! 

  

Rețetă: Prăjitură dietetică cu bezea

Prăjitură dietetică cu bezea 

  
 Încă o rețetă simplă, rapidă, dietetică și foarte gustoasă. 
  


 Ingrediente blat
  •  3 gălbenușuri 
  •  6 linguri tărâțe de ovăz 
  •  4 linguri tărâțe de grâu 
  •  150g iaurt grecesc degresat 
  •  1 linguriță praf de copt 
  •  3-4 linguri îndulcitor 

  
 Ingrediente bezea
  •  3 albușuri 
  •  2 linguri îndulcitor 
  •  esență de vanilie 

  
 Mod de preparare
 Gălbenușurile se amestecă cu iaurtul, tărâțele, îndulcitorul și praful de copt. Se toarnă compoziția într-o formă fie de silicon, fie tapetată cu hârtie de copt și se bagă la cuptor pentru cca. 15-20 de minute. 
 Între timp, vom pregăti bezeaua. Albușurile se bat spumă tare cu îndulcitorul și esența de vanilie. 
 Când blatul s-a copt îl scoatem din cuptor, turnăm bezeaua, nivelăm și băgam din noi la cuptor pentru 15 minute. 
 Se consumă rece. 
  

 Poftă bună! 

  

Review: Rimmel Apocalips

Review Rimmel Apocalips 

  
 Am așteptat mult timp să apăra și la noi în țară luciurile de buze Apocalips de la Rimmel London și în sfârșit, iată-le. Dețin 3 dintre acestea de câteva săptămâni, deci am avut suficient timp să îmi fac o părere clară despre ele. Înainte să le cumpăr, am văzut mai multe review-uri acestui produs, destul de mixte, care nu m-au ajutat să îmi fac o impresie clară. 



 În primul rând, ce mi-a plăcut din start la ele este gama variată de culori. Se găsesc în 8 nuanțe, de la nude la roșu intens, foarte frumoase. 
 Lucrul care m-a impresionat cel mai mult la aceste luciuri de buze este consistență lor. Au o consistență cremoasă și opacă, sunt extrem de pigmentate și reziste foarte bine pe buze. 
 Aplicatorul lor este destul de practic și ușor de folosit, având o adâncitură în care se poate colecta mai ușor produs pentru o aplicare eficientă. 
 Produsul are un finisaj satinat inițial, care, se usucă, arătând destul de mat. Îmi place mult faptul că arată mat, oricum asta se poartă în acest sezon. Nu usucă buzele deloc. 
 Și cum spuneam , rezistența este incredibil de bună. Rămâne pe buze timp de multe ore, chiar am încercat să și mănânc cu el pe buze și spre uimirea mea, a rezistat! 
 Alt aspect care m-a impresionat a fost prețul de lansare în România. L-am cumpărat cu doar aproximativ 13 RON, un preț foarte mic în comparație cu calitatea produsului!  
 Până în prezent mi-am cumpărat 3 nuanțe:  

Nova - un roz foarte intens care îmi place mult, completează frumos un machiaj cu un eyeliner negru. 
 Luna - nude cu o ușoară tentă de portocaliu, superb 
 Stellar - un roz mai închis, cu o ușoară tentă de roșu-maroniu, care nu mi se potriveste mie personal foarte bine, însă nuanța este frumoasă. 

 Îmi voi cumpără toate culorile din această gamă în curând, pentru că sunt superbe și aștept cu nerăbdare să le port. 

Sumar: Ce îmi place la Rimmel Apocalips? 

  •  Gamă variată de culori 
  •  Culori foarte frumoase 
  •  Foarte pigmentat, putere mare de acoperire 
  •  Se aplică foarte ușor 
  •  Rezistență extrem bună 
  •  Textură cremoasă 
  •  Efect mat 
  •  Nu se strânge urât pe buze cum se întâmplă cu alte luciuri de buze după un timp de purtare 


 În concluzie, vă recomand cu drag acest produs pentru că este super. Are tot ce trebuie, ambalarea este super, culori minunate, formulă foarte bună și preț foarte accesibil! Felicitări Rimmel London pentru acest luciu de buze! 

sâmbătă, 3 mai 2014

Rețetă: Cheesecake dietetic cu ciocolată

Cheesecake dietetic cu ciocolată 

  
 Îmi place mult brânza în deserturi, deci cheesecake-ul este desertul ideal pentru mine. Astăzi am încercat varianta cu ciocolată și pot spune că este delicios. 


  
 Ingrediente

  •  250g cremă de brânză degresată(folosesc Lacteea Bio) 
  •  2 ouă ecologice 
  •  50 ml lapte degresat(am folosit Andechser) 
  •  3-4 linguri îndulcitor Ștevia 
  •  4 linguri de tărâțe de ovăz sau amidon bio 
  •  2 lingurițe cacao degresată 
  •  1/2 plic praf de copt 
  •  esență de vanilie 

  
 Mod de preparare:

  •  Albușurile se bat spumă tare împreună cu îndulcitorul și esența. 
  •  Gălbenușurile se amestecă cu brânza, tărâțele(sau amidonul) și praful de copt. 
  •  Albușurile se incorporează în compoziția cu gălbenușuri, amestecându-se bine. 
  •  Se adaugă laptele degresat pentru a deveni compoziția mai fluidă. 
  •  Se adaugapudra de cacao degresată și se omogenizează. 
  •  Se pune compoziția în formă și se coace cca. 25 de minute. 

  

 Poftă bună! 

Tendițe de make-up primăvară-vară 2014

Tendițe de make-up primăvară-vară 2014





Vin puțin cam târziu cu acest articol, sezonul de primăvară deja a trecut în mare parte, însă vine vara, iar eu am să va prezint câteva trenduri în make-up pe care trebuie neaapărat să le încercați. Apreciez foarte mult fetele și femeile care se machiază, deoarece ăsta este un aspect ce denotă faptul că sunt interesate de aspectul lor fizic. Și până la urmă, dacă ne putem aduce o îmbunătățire prin machiaj, de ce să nu o facem? 

 Tendințe primăvară-vară 2014

1. Stilul androgin sau natural

Pentru fetele care nu sunt adepte machiajului pronunțat, aceasta este varianta perfectă. Se caracterizează prin simplitate, fără tușe majore de machiaj. Sprâncenele bine aranjate, dar neconturate cu ajutorul fardului sau creionului special, ten mat, buze în nuanțe de nude și pomeți neaccentuați cu ajutorul unui blush.




2. Machiajul feminin delicat

Un alt gen de machiaj destul de discret, pentru cele cărora nu le place să exagereze. Se caracterizează prin culori calde sau pastelate pe pleoape, ten satinat, pomeți bronzați și buze în culori delicate și satinate. Îmi place mult acest machiaj, mi se pare că orice femeie care îl poartă emană inocență și delicatețe.





3. Machiajul "Ochi de pisică" cu ajutorul tușului negru

Acesta este machiajul meu preferat, mi se pare că mă pune cel mai bine în evidență. Se caracterizează prin dunga trasată cu ajutorul tușului negru pe pleoapa superioară și ten mat. Din punctul meu de vedere este machiajul ideal, fiind ușor și rapid de realizat și făcând orice femeie să arate sexy. Acest machiaj poate fi purtat atât ziua cât și seara, ziua fiind recomandat un ruj roz sau nude, iar seara rujul roșu sau alte culori mai puternice.



4. Machiajul strălucitor

Acest machiaj de seară este foarte la modă în acest sezon, la diferite evenimente, petreceri sau la o simplă noapte în club. Se caracterizează printr-un fard de pleoape strălucitor, în special auriu sau argintiu la care se mai poate adauga și un tuș negru. Cu siguranță veți ieși în evidență purtând acest tip de machiaj.








5. Rujul portocaliu

Această culoare este vedeta sezonului în materie de rujuri. Îndrăzniți să îl purtați în orice moment al zilei, de exemplu, ziua, alaturi de un machiaj natural al ochilor sau o dunga discretă de tuș, sau seara, cu un fard argintiu strălucitor.





6. Fardul albastru

Nu vă gândiți la acel albastru mai cald, ce vă duce cu gândul spre mare. Nici la albastrul delicat al cerului. Sezonul acesta  se poartă albastrul electric, foarte puternic. Deci, cele mai îndrăznețe îl pot purta seara, la un eveniment sau la o ieșire în club. Atenție însă, deși este un machiaj de seară, evitați rujul în culori foarte puternice în combinație cu fardul albastru pentru a nu arăta exagerat.

-Kisses-


Rețetă: Tort dietetic de ciocolată cu mousse de căpșuni

Tort dietetic de ciocolată cu mousse de căpșuni 


 Pentru că astăzi am strâns 5000 de vizualizări ale blogului, m-am hotărât să sărbătoresc cu un tort special, deosebit de gustos, sănătos și bineînțeles, care ne ajută să ne menținem silueta bucurându-ne de un gust divin. Este destul de simplu de făcut iar rezultatul cu siguranță vă va impresiona!



  
 Ingrediente blat

  •  2 ouă întregi 
  •  2 albușuri 
  •  4 linguri tărâțe de ovăz 
  •  6 linguri tărâțe de grâu 
  •  200g iaurt grecesc degresat 
  •  1 lingură cacao degrasata 
  •  1 linguriță praf de copt 
  •  1/4 linguriță bicarbonat alimentar 
  •  4 linguri îndulcitor 
  •  esență de vanilie 

  
 Ingrediente mousse de căpșuni

  •  3 linguri mari cremă de brânză degresată 
  •  îndulcitor după gust 
  •  5 căpșuni făcute piure 
  •  1 albuș 
  •  2 linguri lapte degresat 
  •  esență de căpșuni 

  
 Ingrediente cremă de ciocolată(de deasupra)

  •  3 linguri cremă de brânză degresată 
  •  1 lingură cacao degresată 
  •  îndulcitor după gust 
  •  3 linguri lapte degresat 
  •  esență de rom 

  
 Mod de preparare blat

  •  Albușurile se bat spumă tare împreună cu îndulcitorul și esența de vanilie. 
  •  Cele 2 gălbenușuri se amestecă cu iaurtul, tărâțele, cacao degresată, praful de copt și bicarbonatul. 
  •  Se adaugă treptat compoziția de albușuri peste cea cu gălbenușuri, amestecând bine. 
  •  Se lasă compoziția de o parte cât timp ne ocupăm de mousse-ul de căpșuni. 

  
 Mod de preparare mousse de căpșuni

  •  Se bate albușul bine împreună cu crema de brânză, până se omogenizează. 
  •  Adăugăm laptele degresat, piureul de căpșuni, îndulcitorul și esența, amestecând bine. 

  

  •  Punem într-o formă de silicon rotundă sau într-o tavă pentru torturi tapetată cu hârtie de copt câte un strat din compoziția pentru aluat, apoi câte unul din mousse-ul de căpșuni, până epuizăm compozițiile. 
  •  Se bagă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. 

  
 Între timp, ne vom ocupa de cremă de ciocolată pe care o vom pune deasupra tortului. 

  •  Se amestecă bine toate ingredientele, până se formează o compoziție omogenă. 
  •  Se pune la foc câteva minute pentru a fi călduță. 

  

  •  Când tortul este copt, îl scoatem din cuptor, apoi din tavă(sau formă de silicon) și turnăm deasupra cremă de ciocolată. 
  •  Lăsăm tortul la răcit. 

  
 Este delicios. 

 Poftă bună! 

Rețetă: Ruladă dietetică cu cremă de ciocolată

Ruladă dietetică cu cremă de ciocolată 

  
 Iubesc ruladele și cu cât au mai multă cremă, cu atât sunt mai gustoase. Din păcate, se știe că cele din comerț nu sunt deloc ok, conținând multe grăsimi nesănătoase. Așa că am decis să reinventez o ruladă sănătoasă și dietetică. 
  


 Ingrediente pentru aluat
  •  2 ouă întregi 
  •  4 albușuri 
  •  4 linguri iaurt grecesc degresat 
  •  4 linguri tărâțe de ovăz(puteți pune amidon de porumb sau făină integrală) 
  •  2 linguri tărâțe de grâu 
  •  2-3 linguri îndulcitor 
  •  1 plic praf de copt 

  
 Ingrediente pentru cremă
  •  4 gălbenușuri 
  •  4-5 lingurițe cacao degresată 
  •  2 linguri amidon de porumb(sau tărâțe de ovăz măcinate fin) 
  •  2-3 linguri îndulcitor 
  •  450ml lapte degresat 
  •  esență de rom 

  
 Mod de preparare aluat

  •  Se amestecă gălbenușurile, iaurtul, tărâțele, îndulcitorul și praful de copt. 
  •  Albușurile se bat spumă tare. 
  •  Compoziția de albușuri se toarnă peste cea anterioară cu gălbenușuri, amestecându-se bine. 
  •  Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, pe care se întinde compoziția pentru aluat. 
  •  Se coace 20-25 de minute.  
  •  Se scoate din cuptor și se lasă la răcit. 

  
 Mod de preparare cremă

  •  Se amestecă foarte bine toate ingredientele într-o crăticioară. 
  •  Așezăm crăticioară pe foc, amestecând până se omogenizează. 
  •  O lăsăm la răcit. 

  

  •  Crema se întinde peste aluat, apoi se rulează și se taie. 

 Poftă bună! 

Genți fake și accesorii potrivite pentru vara 2014

 Genți fake și accesorii potrivite pentru vara 2014 

  

Mai este o lună și vine vara și cum ziceam într-un articol anterior, m-am săturat să îmi văd orașul "invadat" de fete îmbrăcate de prost gust și accesorizate cu fake-uri. 
  
 Fetelor, este adevărat, poate nu ne permitem o geantă autentică Dior de exemplu, dar nu fake-urile sunt alternativa. Sunt foarte multe accesorii, care deși nu sunt de firmă, nu arată deloc ieftin, sunt frumoase și completează foarte bine ținuta. 
  
 Am sa va spun mai detaliat despre fake-uri, cât de ușor le recunoaștem și cât de urât arată. 
 Voi vorbi despre genți, pentru că orice fată sau femeie are cel puțin câteva genți și asta este un lucru bun. Geanta este un accesoriu foarte important pentru o femeie, nu numai datorită faptului că își poate ține acolo toate lucrurile de care are nevoie, ci și pentru faptul că poate finisa o ținută, o poate scoate în evidența, îi poate oferii eleganță sau o pată de culoare. Însă, în ultimul timp, din dorința doamnelor și domnișoarelor de a părea ceea ce nu sunt, tot mai multe folosesc gențile ce doar le copiază, foarte prost pe care originale ale brandului respectiv. 
 Cum ne dăm seamă că o geantă e fake? 
 Simplu. Îți vei da seamă din prima, doar privind-o, dacă ai cunoștințe minime despre fashion. Și dacă totuși nu vezi diferența între o geantă originală și un fake, iată câteva; 

  •  O geantă originală nu este neaapărat din piele întotdeauna, însă este realizată doar din materiale de calitate. O geantă fake nu va fi niciodată făcută din același material cu cea originală, asta explicând și prețul lor mult mai mic, deci, lipsește calitatea din start. 
  • Deschizând o geantă fake îți vei da seamă imediat, deoarece de obicei interiorul este făcut foarte prost, cu scuza că "nu se vede", cu cusături prost realizate, câteodată chiar descusută în anumite zone. 
  •  O geantă originală va avea mereu o formă ideală, cusături și finisaje perfect realizate. De multe ori, forma fake-urilor lasă de dorit, neavând o formă corectă, regulată. 
  •  O geantă originală va avea întotdeauna în interior o bucățica din piele pe care este imprimat numele producătorului. Fake-urile, de obicei, nu au. 
  •  Toate accesoriile decorative ale unei genți originale vor avea gravate numele casei de modă. În cazul unei genți fake nu se întâmplă așa, aceste accesorii având și o calitate foarte proastă, fermoare din plastic, care se strică sau se rup și altele. 

 Și da, adevărul este că nu stăm pe stradă să deschidem geantă nimănui pentru a vedea cusăturile din interior și logo-ul casei de modă, însă, nici nu este nevoie. Veți recunoaște o geantă fake prin aspectul ei ieftin, de proastă calitate, câteodată și de prost gust, materialul necorespunzător și multe alte criterii, deci, mai bine alegeți o geantă mai ieftină dar autentică, decât un fake. 



  Accesorii VARĂ 2014 

  
 Genți 
 În vara lui 2014 predomină culorile puternice, ce scot în evidență orice ținută. 
 Un prim trend ar fi plicurile, care iau locul genților clasice. Va fi o vară plină de culoare, de modele speciale, inedite și forme cât mai diverse. Va fi o invazie a plicurilor de orice formă, orice dimensiune și orice culoare, cu condiția să fie una cât mai puternică. Puteți opta pentru un plic clasic, sau un model maxi, supradimensionat, sau chiar un clutch. Atenție însă, nu confundați plicurile de seară cu cele ce pot fi purtate ziua. Nu veți fi mai interesante dacă purtați un clutch din catifea cu pietre prețioase în mijlocul zilei, va părea nepotrivit, poate chiar penibil. 
 Deși nu sunt fană a acestor culori, puteți opta și pentru un plic neon, însă, aveți grijă de unde în achiziționați pentru a nu alege ceva ce arată ieftin și de prost gust. 
 Câteva modele potrivite: 






  
 Și gențile clasice rămân în peisaj dacă aveți totuși nevoie de ceva mai mare decât un plic. Și acestea sunt mai potrivite cu cât sunt mai colorate. Încercați să renunțați la clasica geantă neagră măcar în sezonul de vară. Dacă totuși preferați non culorile, alegeți geanta albă care vă va da un plus de prospețime și simplitate, sau o geantă într-o combinație de alb și negru, care vă va oferi cu siguranță multă eleganță și stil. 




  
 Brățări 
 Sezonul asta veți renunță la brățările grele din metal, cel puțin ziua, în schimbul brățărilor colorate din material, de tip hippie, ce au doar anumite inserții metalice. Aceste brățări nu arată deloc ieftin și vă oferă prospețime și tinerețe. 
  




Coliere 
 Se poartă colierele supradimensionate, ce vă scot în evidență, fie că sunt în culori vii, sau pasteluri.  Puteți încerca diferite modele, de exemplu tribale, geometrice sau cu flori. Cu cât sunt mai diversificate, cu atât mai bine!  Feriți-va de colierele ieftine, din plastic, care nu vor face decât să strice ținută. 
 Atenție însă, dacă aveți deja o ținută încărcată evitați să mai puneți și un colier supradimensionat. 



  

 Pupici