duminică, 3 august 2014

Este sau nu suficientă doar dieta?

 Este sau nu suficientă doar dieta? 



 Pentru mine nu. Vorbesc din experiența și perspectiva mea proprie, atunci când ești o persoană perfecționista cu ține însuți, dieta nu este suficientă. Pentru a dobândi un corp perfect e nevoie de mai mult, e nevoie de sport. 
 Ceva cu care nu mă pot lăuda este faptul că de mică nu mi-a plăcut sportul. Ai mei au tot încercat să mă dea la dansuri, gimnastică, handball, însă de fiecare dată efortul mi se părea prea mare și renunțam. Eram comodă atunci, așa sunt și acum. 
 În vară anului 2013, când m-am apucat de dietă, am pornit cu o ambiție uriașă, care m-a convins să mă apuc să merg și la sală. Și am mers, zii de zii, timp de 3 luni. Nu era zii în care să lipsesc, cred că, în mintea mea era, că dacă pierd o zii de sală vor dispărea rezultatele imediat. Nici nu îmi dau seamă dacă îmi plăcea să o fac, sau o făceam doar copleșită de ambiția de a slăbi. Dar a trecut vara, programul meu a devenit din ce în ce mai încărcat și am renunțat complet la sală. De fapt, vă mărturisesc ca programul meu nu era atât de încărcat, asta a fost doar o scuză pe care mi-am impus-o până am început să o cred și eu pentru a renunța la sport. Îmi dau seama că nu îmi plăcea ceea ce făceam, mergeam la sală doar cu gândul de a termina mai repede cele 40 de minute de bandă, 20 de bicicletă, 10 de stepper și puțină saună. 
 Ce m-a uimit pe mine a fost faptul că am slăbit spectaculos după ce am renunțat la sală. Poate chiar prea mult, în ciuda sedentarismului. Îmi plăcea să mă privesc îmbrăcată, arătam super în orice, însă cum mă dezbrăcăm nu mai eram atât de încântată... acum îmi dau seama că eu, de fapt, pierdusem multă masă musculară. Pierdusem și multă grăsime, dar masa musculară foarte scăzută îmi făcea corpul să nu arate prea bine, eram doar slabă și atât. Nu eram tonifiata, pielea mea era foarte moale, nu vedeam nimic atrăgător la mine, deși greutatea mea era mai mult decât perfectă, nu eram nici pe departe una din pozele acelea motivaționale pentru dietă și sport, știți la ce mă refer. Între timp am trecut printr-o perioadă mai grea, despre care am scris aici și nu mă voi repeta, cert este că m-am îngrășat. Cam 7 kg în 2 luni. Nu știu dacă vi se pare mult sau puțin, însă e frustrant să vezi că după ce ai ajuns la greutatea dorită cântarul începe din nou să îți arate mai mult pe zii ce trece. Să trecem peste această poveste, o știți deja din postarea anterioară. Acum am reușit să îmi regăsesc ambiția și vreau să am corpul la care visez de atâta timp. Și nu doar prin dietă. Da. fără dietă nu aș fi slăbit niciodată! Însă mi-am TREBUIE să fac sport pentru a-mi tonifia corpul și a căpăta o formă frumoasă. Mă corectez, nu TREBUIE, VREAU să fac sport! Cum la sală clar nu îmi place să mă duc și nu mai vreau să fac ceva de îmi displace, pentru că rezultatele nu se vor menține, am hotărât să fac sport acasă. Când am chef, când vrau, când pot, cât pot. Și credeți-mă, rezultatele se văd. Am condiție fizică, am dobândit-o prin excesul de sală.  
 Acum fac zilnic peste 100 de abdomene, genuflexiuni și tot felul de exerciții. Da, mă ajută, da, rezultatele se văd! Chiar dacă fac doar 15 minute pe zii! Am scris această postare pentru a vă încuraja să țineți dietă în continuare dar să o acompaniați și de măcar 10 minute de sport pe zii! Merităm să arătăm bine și am învățat că a fi doar slab nu înseamnă a avea un corp frumos ! Pe lângă minutele zilnice de sport, m-am apucat să încerc și câteva metode diferite de întreținere corporală despre care voi scrie în curând. 
  
 Vă pup și vă doresc multă baftă în dietă, în stilul de viață sănătos pe care îl aveți și multă ambiție pentru a face sport și a vă menține frumoase ! 

1 comentarii:

Unknown spunea...

Nu e totul alimentatia, ai dreptate. In mare parte e, insa si eu cand m-am analizat in oglinda si am vazut ca pielea mea nu arata deloc tonifiata, m-am gandit serios la sport, cu toate ca mereu am fost comoda si l-am evitat. Acum am inceput sa lucrez putin la stepper, si mi-as dori sa fac din ce in ce mai mult sport. Sunt curioasa sa ne povestesti si de metodele de intretinere corporala. Te-am pupat.

Trimiteți un comentariu